ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Πως τα πλαστικά πώματα «μετατρέπονται» σε αναπηρικά καροτσάκια – Αξίζει να βοηθήσουμε

img

Της Φυτούλας Μωυσέως Το να προσφέρεις σε κάνει σωστό άνθρωπο. Η ανιδιοτελής αγάπη προς το συνάνθρωπο μας είναι πολύ σημαντική και ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος «Ευ Ζω», μας δείχνει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σύνδεσμος αυτός ασχολείται εντελώς εθελοντικά με τη στήριξη των ασθενών, παρέχοντας τους τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό για να μπορέσουν να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους.

Κάποια πλαστικά πώματα που εμείς τα πετάμε, κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας τα έχουν ανάγκη. Για εμάς μπορεί να είναι ένα απλό σκουπίδι για αυτούς είναι ένα μέσο για να ζουν.

 

viraltopnews.gr

 

Η πρόεδρος του συνδέσμου κ. Δέσπω Μαυρομιχάλη μιλάει στο onlycy για την προσφορά του συνδέσμου και τον τρόπο λειτουργίας του. «Ο σύνδεσμός ασχολείται με την συλλογή πωμάτων. Μαζεύουμε πώματα από τα σχολεία, από εταιρείες και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Παιδείας για τη βοήθεια.

Πηγαίνουμε στα σχολεία, μιλάμε στα παιδιά για τη σημασία της προσφοράς και τους εξηγούμε πως λειτουργεί ο σύνδεσμος μας. Επίσης πλέον μαζεύουμε πώματα και από τα στρατόπεδα και από τις φυλακές»

 

viraltopnews.gr

Έχετε κάποια βοήθεια ή στήριξη από το κράτος;

«Καμία απολύτως βοήθεια. Δεν παίρνουμε κάποια χορηγία, ούτε κάποια χρηματική βοήθεια , ούτε από το κράτος ούτε και από άλλες υπηρεσίες. Λειτουργούμε εντελώς εθελοντικά και κάτω από νόμιμες διαδικασίες»

Πως από τη συλλογή πωμάτων φτάνουμε στα αναπηρικά καροτσάκια;

«Εμείς σαν σύνδεσμος όπως σας είπα μαζεύουμε πώματα ανά το Παγκύπριο. Όταν μαζέψουμε ένα αξιόλογο αριθμό τότε περνάμε στην καταμέτρηση τους. Ακολούθως τα παίρνουμε στον ανακυκλωτή και αυτός μας τα ανταλλάζει με χρήματα. Συνήθως πρέπει να μαζευτεί ένας τόνος και πάνω και να μας δώσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Με αυτά τα χρήματα αγοράζουμε από κάποιο εισαγωγέα όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που χρειαζόμαστε, αμαξίδια και πολλά άλλα ».

viraltopnews.gr

Επηρέασε το σύνδεσμο η τιμή του πετρελαίου

 « Η μείωση της τιμής του πετρελαίου έκανε όλο τον κόσμο να χαρεί. Για εμάς σαν σύνδεσμος δεν ήταν τόσο ευχάριστο γιατί έπεσαν οι τιμές του πετρελαίου συνεπάγεται έπεσαν και τα έσοδα τα δικά μας. Ας μην ξεχνάμε πως τα πώματα είναι πλαστικά, εμπεριέχουν πετρέλαιο. Το κοντέινερ που ήρθε όμως στην Κύπρο πριν λίγο καιρό με αναπηρικά καροτσάκια και άλλο εξοπλισμό μας έδωσε φτερά και δύναμη για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας».

Για την αξία της προσφοράς

«Το κίνητρο μου και αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι πως στην Κύπρο πρέπει να επικρατήσει ο καθαρός εθελοντισμός. Να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, συμφέροντα και κερδοσκοπία. Να δίνουμε με καρδιά ανιδιοτελή προσφορά αγάπης.

Ελάτε κοντά στον σύνδεσμο, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας».


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr