ΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Κρίση – success story – κανονικότητα»: ένα διαχρονικό παραμύθι…

img

Και κάπως έτσι μπαίνουμε στη φάση του restart της ελληνικής οικονομίας. Oι μηχανές παίρνουν και πάλι μπρος και η χιλιοειπωμένη έννοια της «κανονικότητας» επιστρέφει πάλι στις ζωές μας, για να συνεχίσει την πλύση εγκεφάλου από εκεί που την είχαν κάποιοι αφήσει προ κορονοϊού.

Το νέο αφήγημα, είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο. Το 2020 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, μία χρονιά που όλοι θα πρέπει να «βάλουμε πλάτη». Αυτό αναμασούν συνεχώς.

Πριν ξεκινήσει αυτό το αφήγημα, η κυβέρνηση φρόντισε να εξουθενώσει πρώτα τους πολίτες με παράλογα και εξόχως αυστηρά μέτρα. Μέτρα τα οποία – όπως αποδεικνύεται από τον απολογισμό της κατάστασης – σε μεγάλο ποσοστό ήταν αχρείαστα. Βλέπουμε διάφορες χώρες οι οποίες εφάρμοσαν λιγότερο αυστηρά μέτρα, καθυστέρησαν τα lock down περισσότερο από την Ελλάδα, είχαν πολύ περισσότερα θύματα, κι όμως οι οικονομίες τους επανεκκινήθηκαν νωρίτερα από την αντίστοιχη της Ελλάδας και δείχνουν να ανακάμπτουν με ταχύτερους ρυθμούς.

Η δική μας κυβέρνηση ωστόσο προτίμησε να προσκολληθεί στην (τόσο προσφιλή της) πολιτική των αριθμών και να κάνει σημαία της το υποτιθέμενο παγκόσμιο «success story» της Ελλάδας, λόγω των χαμηλών ποσοστών κρουσμάτων και θανάτων που είχαμε στην χώρα μας έως τώρα. Είναι μια ψηφοθηρική «σημαία» που σιγά σιγά θα γίνει πολιτικό τους «λάβαρο», όσο πλησιάζουμε προς τις πρόωρες εκλογές που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Όσο και αν το αρνούνται για επικοινωνιακούς λόγους, είναι βέβαιο πως οι πρόωρες εκλογές αποτελούν ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο για φέτος.

Κρίση – success story – κανονικότητα.

Σκεφτείτε πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτό το τρίπτυχο αφήγημα. Από πόσους πρωθυπουργούς, από πόσα κόμματα, από πόσους βουλευτές, από πόσες ώρες δημόσιων τοποθετήσεων σε κανάλια, σε πόσες προεκλογικές εκστρατείες, το ίδιο ακριβώς τρίπτυχο με την ίδια ακριβώς σειρά!

Έτσι και τώρα. Είχαμε νέου είδους κρίση, νέο success story, νέα μορφή «κανονικότητας».

Αυτό το «success story», ασφαλώς είναι ένα επιτηδευμένο αφήγημα που στήθηκε για να κολακεύει την κυβέρνηση και εστιάζει σκόπιμα σε μία μόνο πλευρά της διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας. Όμως η άλλη πλευρά, η σκοτεινή πλευρά των κυβερνητικών πρακτικών, είναι και αυτή που αποτελεί το πραγματικό πρόσωπο του γαλάζιου «καθεστώτος».

Και ποια είναι αυτή η πλευρά;

Είναι η πλευρά της βίαιης καταστολής και της στέρησης των ατομικών ελευθεριών. Είναι η πλευρά της δημόσιας προσβολής της Ορθοδοξίας, της επίδειξης δύναμης εναντίον του εκκλησιαστικού σώματος. Η πλευρά του εφαρμοσμένου Καισαροπαπισμού που εφαρμόζει μέτρα τα οποία θίγουν άμεσα και με βάναυσο τρόπο, τα ιερά και τα όσια της επίσημης θρησκείας του κράτους. Η πλευρά των ποινικών διώξεων και των συλλήψεων ιερέων και της προσπάθειας φίμωσης Αρχιερέων.

Η πλευρά που μιλά για «επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας», σε περίπτωση που η εκκλησία δεν συμμορφώνεται με τις προσταγές του κράτους. Mία δήλωση για την οποία μπορούμε να πούμε πως ξεχειλίζει από… δημοκρατικό ιδεώδες και προήλθε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κύριο Γιώργο Κύρτσο.

Είναι η πλευρά της μονιμοποίησης πολιτικών εφαρμογών «οικοφασισμού» με περιβαλλοντικά νομοσχέδια που ξεπουλούν και θυσιάζουν τον φυσικό εθνικό μας πλούτο αλλά ακόμα και την ακεραιότητα της υγείας μας στον βωμό του χρήματος και των πολυεθνικών συμφερόντων. Ενός καθεστώτος που δέρνει και χτυπά έλληνες που διαμαρτύρονται, για να εγκαταστήσει με το έτσι θέλω ανεμογεννήτριες και κεραίες, σε κάθε βουνό και σε κάθε λόφο.

Είναι η πλευρά της μαζικής προώθησης του χαφιεδισμού και της κρατικής επιβράβευσης των ρουφιάνων. Των ανοιχτών τηλεφωνικών γραμμών για καταγγελίες εναντίον καπνιστών, εναντίον μη μασκοφόρων, εναντίον παραβατών της καραντίνας, «εγκληματιών» της πλατείας, ιερέων που άνοιγαν ναούς ή κοινωνούσαν πιστούς, χριστιανών που κουβαλούσαν το Άγιο Φως και ο κατάλογος των περιπτώσεων δεν έχει τέλος…

Είναι η πλευρά που χρησιμοποιεί… σιντριβάνια, έκτακτα επιδόματα, χρηματοδοτήσεις σε κανάλια και περιφερόμενες συναυλίες, επιχειρώντας να κατευθύνει τη ψυχολογία της μάζας.

Είναι η πλευρά που λατρεύει την χρήση καμερών και αποζητά να μεταβάλει τα σχολεία μας σε εκπαιδευτικά στούντιο του Big Brother.

Είναι αυτή η πλευρά που ωθεί το – ολοφάνερα αντιχριστιανικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – να στέλνει εντολές στα ληξιαρχεία του κράτους για να μαζέψει τα στοιχεία όσων παντρεύτηκαν ή πραγματοποίησαν βαπτίσεις κατά τη διάρκεια του lockdown, και έτσι να συνεχίσει τις απροκάλυπτες και φασιστικές ποινικές διώξεις, εναντίον των Χριστιανών της χώρας. Την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί γάμοι που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του lockdown, δεν διώχθηκαν ούτε και θα διωχθούν ποινικά.

Τέτοια πρεμούρα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ορθοδοξία! Και στον αντίποδα βλέπουμε πως αν κάποιο μέτρο δεν είναι σχετικό με πολεμική κατά της Ορθοδοξίας ή προώθηση νεοταξικών πολιτικών, τότε η κυρία Κεραμέως σπεύδει βραδέως…

Η σκοτεινή πλευρά της κυβέρνησης, είναι και η πλευρά της μεθοδευμένης ισλαμοποίησης της Ελλάδας κάτω από τις μύτες των Ελλήνων. Η πλευρά της εκτεταμένης ανέγερσης Τζαμιών. Η πλευρά της αθρόας εγκατάστασης λαθρομεταναστών στα νησιά και την ενδοχώρα, κατά τις προσταγές της Γερμανίας. Η πλευρά του γκριζαρίσματος του Αιγαίου και του «καζάν – καζάν» στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Η πλευρά κατά την οποία η ορθόδοξη τεσσαρακοστή διώκεται αγρίως με ποικίλους τρόπους, αλλά το ραμαζάνι αντιμετωπίζεται με περισσό σεβασμό και ευγένεια.

Είναι και η πλευρά ενός θιασώτη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας πρωθυπουργού ο οποίος – σύμφωνα με δική του δήλωση – επιθυμεί να δημιουργήσει ένα επίσημο μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ.

Η πλευρά μιας κυβέρνησης που στέλνει αστυνομικά «στρατεύματα» στα νησιά για να δείρουν Έλληνες που διαμαρτύρονται για την εισβολή χιλιάδων μεταναστών στις πατρίδες τους και αμέσως μετά στέλνει στρατό στον Έβρο για να διαφυλάξει τα σύνορα, υποστηρίζοντας με την στάση της τα αιτήματα αυτών που έδειρε. Και όλο αυτό να παρουσιάζεται ως ένα ακόμα «success story»…

Τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης είναι πολυάριθμα και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτήν την καταμέτρηση για πολύ ακόμα. Όμως όσα φτιασιδωμένα success story και να παρουσιάσουν, είναι σίγουρο πως τα αφηγήματα αυτά θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια καταδυνάστευσης του από διάφορες κυβερνήσεις, δικαιούται το δικό του success story…


ΠΗΓΗ: » freepen.gr