ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ: Ποια αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά αποτελούν εστίες μικροβίων για εμάς

img

Η τακτική απολύμανση έχει γίνει πια μέρος της καθημερινότητάς μας και εξαιτίας της νέας πανδημίας είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε τις εστίες μόλυνσης. Καθαρίζουμε προσεκτικά τις επιφάνειες του σπιτιού, τα πόμολα, τους διακόπτες, απολυμαίνουμε σχολαστικά τα χέρια μας και τηρούμε τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής κατά την προετοιμασία του φαγητού. Ωστόσο, όσο πειθαρχημένοι κι αν είμαστε, ορισμένες φορές αμελούμε πως υπάρχουν κάποια αντικείμενα καθημερινής χρήσης που διαφεύγουν της επιμέλειάς μας και συχνά ευθύνονται για τη μετάδοση ιών και βακτηρίων.

Ποια αντικείμενα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα

Τηλεκοντρόλ

Ένα αντικείμενο του σπιτιού που πιθανόν να έχει γίνει και από τα πιο αγαπημένα μας αυτόν τον καιρό. Εάν φέρουμε με το νου μας πόσες φορές το αγγίζουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αντιληφθούμε  γιατί χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά σχολαστικοί με τον καθαρισμό του. Ας μην παραλείπουμε λοιπόν την απολύμανση με λίγη χλωρίνη του συγκεκριμένου αντικειμένου και, φυσικά, να βεβαιωθούμε πως έχει στεγνώσει καλά, προτού το χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Γυαλιά

Καθώς ο νέος κορονοιός τίθεται ακόμη κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο μετάδοσής του έρχονται στην επιφάνεια. Το γνωρίζατε ότι μπορεί να μεταδοθεί και από τα μάτια; Τα γυαλιά, συνεπώς, δεν αποτελούν ένα αντικείμενο υπεράνω υποψίας καθώς μετατρέπονται σε πιθανή εστία μόλυνσης για εμάς. Για να το αποφύγουμε, βρέχουμε ένα καθαρό πανί με λίγη χλωρίνη και απολυμαίνουμε τους φακούς και τον σκελετό.

Κινητό Τηλέφωνο

Το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ που συχνά ζούμε μια δεύτερη ζωή μέσα από αυτό. Πλήθος μικροβίων επιβιώνουν στη συσκευή μας και περιμένουν απλώς μια στιγμή αμέλειάς μας για να μεταφερθούν και πάνω μας. Αξιοσημείωτη είναι η έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα σύμφωνα με την οποία το κινητό μας τηλέφωνο διαθέτει δεκαπλάσιο αριθμό βακτηρίων από τη λεκάνη της τουαλέτας. Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή απολύμανση του αγαπημένου μας αντικειμένου, ψεκάζουμε τη χλωρίνη σε ένα καθαρό πανί και καθαρίζουμε σχολαστικά τη συσκευή μας, αφού πρώτα βεβαιωθούμε πως την έχουμε απενεργοποιήσει.

Πληκτρολόγιο

Δαπανάμε αρκετές ώρες της ημέρας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, καθώς ακόμη και η εργασία γίνεται πλέον από το σπίτι. Μπορεί, όμως, το πληκτρολόγιο να αποτελεί μια εστία κινδύνου για εμάς; Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει έρευνα του 2016, σύμφωνα με την οποία το πληκτρολόγιο αλλά και το ποντίκι αποδεικνύονται 20.000 φορές περισσότερο βρώμικα από το κάθισμα μιας τουαλέτας. Πώς θα εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική απολύμανση του πληκτρολογίου μας; Η χλωρίνη σε σπρέι θα μας βοηθήσει. Την ψεκάζουμε σε ένα καθαρό μαντήλι κι ύστερα καθαρίσουμε τις επιφάνειες.

Γιατί να επιλέξουμε χλωρίνη για την απολύμανση

Στη μάχη μας με τα μικρόβια, χρειαζόμαστε ένα προϊόν με ισχυρή καθαριστική δράση. Η χλωρίνη εξουδετερώνει όλα τα γνωστά είδη μικροβίων και ιών και προστατεύει αποτελεσματικά την υγεία μας. Ακόμη, αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος μας στην εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών και της βρωμιάς.


ΠΗΓΗ: » enallaktikidrasi.com