ΔΙΕΘΝΗ: Ο λαός που αντέδρασε περισσότερο από όλους στο lockdown

img

Κάτι ακόμη που μου έκανε εντύπωση σε αυτή την κρίση: όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο ευρωπαϊκός λαός που αντέδρασε πιο έντονα εναντίον της πολιτικής του lockdown δεν ήταν ούτε οι "φιλελεύθεροι" Άγγλοι, ούτε οι "επαναστάτες" Γάλλοι, ούτε οι "ατομικιστές" Έλληνες. Ήταν οι "πειθαρχημένοι" και "υπάκουοι" Γερμανοί. 

Παρά τους περιορισμούς της καραντίνας, η Γερμανία είναι ίσως η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου κάθε εβδομάδα γίνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις σχετικά πολυπληθείς διαδηλώσεις κατά του lockdown ενώ οι Γερμανοί σε ποσοστό 50% πιστεύουν ότι η οικονομία πρέπει να ανοίξει ξανά ακόμη και αν η επιδημία δεν έχει εξαλειφθεί. (τα αντίστοιχα ποσοστά στη Μ. Βρετανία είναι 23%, στην Ισπανία 31% και στη Γαλλία 39%). 

Και όλα αυτά δεν εξηγούνται ως αντίδραση σε ένα υπέρμετρα αυστηρό lockdown, αφού η Γερμανία κατηγορήθηκε από τη Διεθνή των Μενουμεσπιτάκηδων ότι άργησε να επιβάλλει καραντίνα, ότι η καραντίνα της ήταν σχετικά ήπια και ότι άρχισε να την ξηλώνει πρόωρα.

Τηρουμένων των αναλογιών, λοιπόν, όπως στις ΗΠΑ έχουν τους λατρεμένους rednecks που πήραν τα όπλα εναντίον των αυταρχικών lockdowns έτσι και στην Ευρώπη, οι δικοί μας rednecks είναι οι ...Γερμανοί που διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα για τις ατομικές τους ελευθερίες. Μόνο μην το πείτε αυτό στους φιλελέδες γιατί αλλιώς τους είχαν πλάσει τους Γερμανούς στα ταλαιπωρημένα τους μυαλά και πολύ θα απογοητευτούν!


ΠΗΓΗ: » freepen.gr