ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Οι βουλευτές τουλάχιστον να προτιμούν τις εγχώριες τράπεζες

img

Και οι φετινές δηλώσεις «πόθεν έσχες» αποτυπώνουν την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών αλλά πάσχουν στο ζήτημα της προέλευσης των χρημάτων. Για παράδειγμα, δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί πώς ένας ευρωβουλευτής της Αριστεράς με μηδενικά εισοδήματα το 2018 είχε καταθέσεις άνω των 180.000 ευρώ, ούτε επίσης η ευκολία με την οποία καταφεύγουν βουλευτές στο δανεισμό υπέρογκων ποσών.


Κάθε απάντηση δεκτή, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν, όπως επίσης η διαπίστωση ότι αρκετοί εκπρόσωποι του έθνους διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό, ακόμη και ορισμένοι που από το πρωί μέχρι το βράδυ καταγγέλλουν τις γερμανικές τράπεζες.

Ως ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και κοινωνίας θα ήταν όλοι οι βουλευτές να μεταφέρουν τις καταθέσεις του εξωτερικού στις εγχώριες τράπεζες. Είναι απίστευτο ότι αρκετοί από τους «300» προτιμούν να καταθέτουν τα χρήματά τους σε ιδρύματα του εξωτερικού ενώ στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και ορισμένοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φαίνεται ότι δίνουν τον «αγώνα για το λαό» διαθέτοντας ταυτόχρονα βιβλιάρια αγγλικών και γερμανικών τραπεζών.

Η «παλιννόστηση» των κεφαλαίων αυτών είναι απαραίτητη. Με αυτό τον τρόπο οι βουλευτές θα έδειχναν εμπράκτως την πίστη τους στις προοπτικές του πιστωτικού μας συστήματος και ταυτόχρονα θα σταματούσαν την παραφιλολογία για την οικονομική τους συμπεριφορά. Ενα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να γίνει από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος απευθύνοντας προσκλητήριο επιστροφής των ελληνικών κεφαλαίων του εξωτερικού στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Και η κυβέρνηση θα μπορούσε να θεσμοθετήσει φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό. Οχι μόνο βουλευτών αλλά και πολλών φορολογουμένων, οι οποίοι τα χρόνια των μεγάλων αβεβαιοτήτων είχαν στείλει τις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr