ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Γαρδένιας (Gardenia Jasminoides)

img

Η Γαρδένια (Gardenia), είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό με πλούσιο φύλλωμα και μεγάλα, λευκά άνθη, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ενώ καλλιεργείται στην Ελλάδα ως ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά. Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας εξάγεται από τα άνθη του φυτού με την ονομασία Gardenia Jasminoides και έχει ένα ζεστό και γλυκό άρωμα άνθους. Συνδυάζεται καλά με Γιασεμί, Λεμόνι, Ylang - Ylang, Σανταλόξυλο, Λεβάντα, Χαμομήλι, Νερολί, Πορτοκάλι κ.α.

  • κατευναστικό
  • αντιφλεγμονώδες
  • επουλωτικό
  • αφροδισιακό
  • βοηθά στην εμμηνόπαυση
Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία ως αντιφλεγμονώδες, αντιπυρετικό και κατά της υπέρτασης, καθώς και στη θεραπεία των τραυμάτων, περιορίζοντας την αιμορραγία και βοηθώντας στην ταχύτερη επούλωση των πληγών. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση των φλεγμονών και έχει την ιδιότητα να περιορίζει το οίδημα μετά από τραυματισμούς των μυών, των αρθρώσεων, και των τενόντων. Επιπλέον, θεωρείται αποτελεσματική στην μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και ιδιαίτερα στην αϋπνία, την κατάθλιψη, την νευρική υπερένταση και τον πονοκέφαλο.Σε ψυχολογικό επίπεδο συντελεί στην δημιουργία καλής διάθεσης και ηρεμεί την ευερεθιστότητα, ειδικά όταν προέρχεται από άγχος επιδρώντας θετικά στο νευρικό σύστημα και ανακουφίζοντας συμπτώματα κατάθλιψης. Επίσης, χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, ενώ δημιουργεί γενικότερα ειρηνικά αισθήματα αγάπης.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Γαρδένιας (Gardenia Jasminoides)


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com