ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Λευκόδεντρου (Melaleuca Cajuputi)

img

Το αιθέριο έλαιο του Λευκόδεντρου ή Cajeput προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και βλαστών του φυτού με την επιστημονική ονομασία Melaleuca Cajuputi της οικογένειας των Μυρτοειδών (Myrtaceae). Έχει ένα φρέσκο, διαπεραστικό άρωμα με φρουτώδεις νότες και συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Κυπαρίσσι, Αρκευθο, Λεμόνι, Πεύκο, Δενδρολίβανο κ.α.

  • βοηθά το γαστρεντερικό
  • κατάλληλο για φαρυγγίτιδα
  • βοηθά στο άσθμα
  • κατάλληλο για κυστίτιδα
  • κατάλληλο για πανάδες
Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση του άσθματος, της κυστίτιδας, των ρευματισμών, της δυσμηνόρροιας και των μυϊκών πόνων. Χρησιμοποιείται ακόμη σε αναπνευστικές παθήσεις, βήχα, πονόλαιμο, χρόνια βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, ρινικές μολύνσεις και ιγμορίτιδα. Ενισχύει γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδείκνυται για την δυσκοιλιότητα και τα αέρια του στομάχου.Σε ψυχολογικό επίπεδο, καθαρίζει το μυαλό και βοηθά στη συγκέντρωση αυξάνοντας την ικανότητα της αφομοίωσης. Επιπλέον, ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες και πανάδες.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Λευκόδεντρου (Melaleuca Cajuputi)