ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Έλατο (Abies Sibirica)

img

Το αιθέριο έλαιο της Έλατου προέρχεται από απόσταξη ατμού των βελόνων του φυτού με την κοινή ονομασία Abies Sibirica και έχει ένα βαλσάμικο, αναζωογονητικό άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Βασιλικό, Κυπαρίσσι, Κέδρο, Λιβάνι, Λεβάντα, Νιαουλί, Πεύκο, Ροδόξυλο κ.α. 

  • αντισηπτικό
  • αντιμυκητιακό
  • καταπολεμά τους ιούς
  • αντισπασμωδικό
  • θερμαντικό
Το αιθέριο έλαιο του Ελάτου θεωρείται ένα ισχυρό φυσικό αντισηπτικό, με ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση. Χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό  για την προστασία των κλειστών χώρων από βακτηρίδια και ιούς, ιδιαίτερα σε εποχές με έξαρση στους ιούς της γρίπης. Είναι επίσης ιδανικό για ισχιαλγία, νευραλγία, μυαλγία, διαστρέμματα και αθλητικές κακώσεις, ενώ λειτουργεί και ως φυσικό εντομοκτόνο. Επιπλέον θεωρείται κατάλληλο για περιπτώσεις άσθματος και βρογχίτιδας.Σε ψυχολογικό επίπεδο καταπραΰνει και αναζωογονεί σώμα και μυαλό, ενώ καταπολεμά την κατάθλιψη προκαλώντας αίσθημα ευημερίας.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Έλατο (Abies Sibirica)