ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Βετιβέριας (Vetiveria Zizanoides)

img

Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας προέρχεται από απόσταξη των ριζών του φυτού, με την κοινή ονομασία Vetiveria Zizanoides και έχει ένα βαρύ, γήινο, δροσερό άρωμα που αποπνέει ατμόσφαιρα δάσους. Συνδυάζεται πολύ καλά με Γκρέιπφρουτ, Ylang Ylang, Φασκόμηλο, Λεβάντα, Γιασεμί, Πατσουλί, Τριαντάφυλλο κ.α. 

  • αντιφλεγμονώδη
  • αντισηπτικό 
  • κατευναστικό
  • αντικαταθλιπτικό
  • τονωτικό
  • αφροδισιακό
Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας χρησιμοποιείται για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του, καθώς έχει την ιδιότητα να ηρεμεί και να κατευνάζει όλα τα είδη φλεγμονών. Χρησιμοποιείται για να συμβάλλει στην απαλλαγή από νευρικές διαταραχές, έντονο στρες, κατάθλιψη, κρίσεις επιληψίας και υστερία. Επίσης, χρησιμοποιείται ως γενικό τονωτικό για κάθε σύστημα του σώματος, δηλαδή το πεπτικό, το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό, το απεκκριτικό, το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα, αναζωογονώντας όλο το σώμα και ενισχύοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.Σε ψυχολογικό επίπεδο, λειτουργεί κατευναστικά απέναντι σε συναισθηματικά ξεσπάσματα, μαλακώνοντας το θυμό και τις κρίσεις υστερίας, ενώ παράλληλα δρα ως ήπιο ηρεμιστικό κατά της αϋπνίας αλλά και ως αφροδισιακό. Θεωρείται ένα ιδιαίτερα δροσιστικό αιθέριο έλαιο και για το λόγο αυτό η ζήτηση του αυξάνεται υπερβολικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα σε χώρες με θερμό κλίμα.Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στις βιομηχανίες αρωμάτων για το σώμα, καθώς και σε καλλυντικά, σαπούνια, έλαια, ως αρωματικό χώρου και ως αρωματική ουσία σε ποτά, γρανίτες και τρόφιμα. Περιέχει δραστικές ουσίες που βοηθούν στην εξάλειψη των ουλών και των σημαδιών του δέρματος, καθώς προωθεί την ανάπτυξη των νέων ιστών στις πληγείσες περιοχές, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τους αποχρωματισμούς και τις ραγάδες συμβάλλοντας στην ομοιόμορφη εμφάνιση.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Βετιβέριας (Vetiveria Zizanoides)