ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Βανίλιας (Vanilla Planifolia)

img

Η Βανίλια είναι η κοινή ονομασία του φυτού Vanilla Planifolia. Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας έχει ένα γλυκό, εξωτικά και ιδιαίτερο άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Πορτοκάλι, Λεμόνι, Νερολί, Χαμομήλι, Λεβάντα, Σανταλόξυλο, Τριαντάφυλλο κ.α. 

  • αντιοξειδωτικό 
  • αντιπυρετικό 
  • χαλαρωτικό 
  • αντικαταθλιπτικό 
  • αφροδισιακό 
Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της νευρικότητας, της αϋπνίας, του στρες, της έντασης και της κατάθλιψης. Επίσης, θεωρείται αντιφλογιστικό και πως μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον πυρετό καταπολεμώντας τις λοιμώξεις.Σε ψυχολογικό επίπεδο έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει προσφέροντας ένα ευχάριστο αίσθημα ευεξίας, παρόμοιο με την κατανάλωση της σοκολάτας. Όταν χρησιμοποιείται σε λάδι μασάζ ή συσκευή καύσης, αφήνει μια αισθησιακή και αναζωογονητική αίσθηση απομακρύνοντας την ένταση και χαλαρώνοντας σώμα και νου.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Βανίλιας (Vanilla Planifolia)