ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium)

img

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Yarrow) παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού Achillea Millefolium. Έχει έντονο μπλε-πράσινο χρώμα και γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά. Συνδυάζεται καλά με Κέδρο, Πεύκο, Βαλεριάνα, Αγγελική, Λουΐζα κ.α.

  •  αντισηπτικό
  •  αντιφλεγμονώδες
  •  αιμοστατικό
  •  επιδρά στη ρύθμιση της πίεσης
  •  εξισορροπεί τα συναισθήματα
  •  μειώνει το άγχος

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας είναι χρήσιμο στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση από τον πυρετό, το αλλεργικό συνάχι, την κυστίτιδα, τη δυσμηνόρροια και τα δυσάρεστα συμπτώματα που ακολουθούν την εμμηνόπαυση. Μπορεί επίσης, να βελτιώσει κυκλοφορικές διαταραχές όπως οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες, ενώ παράλληλα δρα αποτελεσματικά σε φλεγμονές, εξανθήματα, εκζέματα, ουλές και εγκαύματα.Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης, λόγω της στυπτικής του δράσης βοηθώντας στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και των μαλλιών, καθώς θρέφει την τρίχα, ενισχύει την ανάπτυξή της και βοηθά στη μείωση της ψαλίδας. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ενισχύει τη διαίσθηση και τη διορατικότητα και μπορεί να βοηθήσει τα εσωστρεφή άτομα να απελευθερωθούν τονώνοντας την αυτοπεποίθηση τους και απελευθερώνοντας από τις φοβίες. Κατάλληλο για άτομα αγχώδη με μειωμένη αυτοπεποίθηση και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium)