ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Ροδόξυλου (Aniba Rosaedora)

img

Το Ροδόξυλο (Rosewood) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Aniba Rosaedora. Το αιθέριο έλαιο του Ροδόξυλου προέρχεται από απόσταξη ατμού του ξύλου από τον κορμό του φυτού και έχει λουλουδένιο και ξυλώδες άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Μανταρίνι, Σανταλόξυλο, Κέδρο, Παλμαρόζα, Γεράνι κ.α. 

  •  αντικαταθλιπτικό
  •  αφροδισιακό
  •  βοηθά στην συγκέντρωση
  •  αναπλάθει τα δερματικά κύτταρα

Το Ροδόξυλο ανήκει στα υψηλής και μεσαίας νότας αιθέρια έλαια και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ένταση, το στρες, την αϋπνία, το βήχα, τον πονοκέφαλο και την κατάθλιψη. Επίσης, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και τον διαλογισμό, έχει αφροδισιακές ιδιότητες, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται και για την φροντίδα του δέρματος.Είναι κατάλληλο για δερματολογικά προβλήματα όπως ακμή και ρυτίδες. Χαρακτηριστικό του είναι ότι αναπλάθει τα κύτταρα και είναι ιδανικό για κουρασμένες και άτονες επιδερμίδες.Σε ψυχολογικό επίπεδο καταπολεμά την κατάθλιψη, είναι αφροδισιακό, τονώνει τη διάθεση και βοηθά να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος και να εναρμονιστεί το σώμα με το πνεύμα.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Ροδόξυλου (Aniba Rosaedora)