ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μαύρου Πιπεριού (Piper Nigrum)

img

Το αιθέριο έλαιο του Μαύρου Πιπεριού (Black Pepper) προέρχεται από την απόσταξη ατμού των καρπών του φυτού με την ονομασία Piper Nigrum και έχει ένα ζωηρό άρωμα φρέσκου πιπεριού. Πρόκειται για ζεστό, ξηρό και αρωματικό έλαιο, με βαθύ θερμαντικό αποτέλεσμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Φασκόμηλο, Γαρύφαλλο, Κόλιανδρο, Λιβάνι, Γεράνι, Πιπερόριζα, Γκρέιπφρουτ, Λεβάντα, Λεμόνι, Λάιμ, Μανταρίνι, Σανταλόξυλο κ.α. 

  •  τονωτικό
  •  αναλγητικό
  •  θερμαντικό
  •  αφροδισιακό
  •  διεγερτικό του πεπτικού συστήματος
  •  κατάλληλο για μυϊκούς πόνους
  •  κατάλληλο για κυτταρίτιδα

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο του Μαύρου Πιπεριού χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ρευματισμών, κρυολογημάτων, μυϊκών πόνων και σωματικής εξάντλησης. Ισχυρό τονωτικό του οργανισμού προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας και βοηθά σε περιπτώσεις γρίπης και κρυολογήματος. Επιπλέον, θεωρείται διεγερτικό του πεπτικού συστήματος, καθώς ανακουφίζει από φουσκώματα και ανοίγει την όρεξη.Σε ψυχολογικό επίπεδο θεωρείται ένα από τα προστατευτικά αιθέρια έλαια που δίνει θάρρος, δύναμη και αυτοπεποίθηση. Επίσης, ως ισχυρό αφροδισιακό ενισχύει την ερωτική διάθεση και επουλώνει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα.Προστίθεται σε πολλά μίγματα μασάζ για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας στα σημεία που δε γίνεται καλή αιμάτωση.Το αιθέριο έλαιο πιπεριού, σε  μεγάλες και συχνές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά.  Πρέπει να αραιωθεί καλά πριν από την χρήση.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μαύρου Πιπεριού (Piper Nigrum)