ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Βαλεριάνας (Valeriana officinalis)

img

Το αιθέριο έλαιο της Βαλεριάνας παράγεται από τη ρίζα του φυτού με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού και έχει σκούρο πράσινο-καφέ χρώμα και ένα ζεστό, ξυλώδες, πικάντικο άρωμα. Συνδυάζεται καλά με Χαμομήλι, Μανταρίνι, Λεβάντα, Πατσουλί, Πεύκο, Κέδρο, Δενδρολίβανο κ.α. 

  •  αγχολυτικό
  •  καταπραϋντικό
  •  υπνωτικό
  •  παυσίπονο
  •  αντικαταθλιπτικό

Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των νευρικών εντάσεων, του άγχους, της ανησυχίας, της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, των μυϊκών σπασμών και της ταχυκαρδίας. Ανακουφίζει από πυρετό, κεφαλαλγίες, υπερένταση, κράμπες της περιόδου, τρίξιμο των δοντιών, κρίσεις πανικού και άλλα ψυχοσωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την υπερδιέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Σε ψυχολογικό επίπεδο προσφέρει συναισθηματική εξισορρόπηση και πνευματική ισορροπία, χαλαρώνει το νου και το σώμα. και χρησιμοποιείται για προστασία, εξαγνισμό και ηρεμία.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Βαλεριάνας (Valeriana officinalis)