ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Αρνικας (Arnica Montana)

img

Το αιθέριο έλαιο της Αρνικας προέρχεται από εμποτισμένα λουλούδια οργανικής καλλιέργειας του φυτού, σε ηλιέλαιο και είναι πλούσιας υφής και σχετικά άοσμο. Συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Περγαμόντο, Λιβάνι, Γεράνι, Νερολί, Παλμαρόζα, Ροδόξυλο, Σανταλόξυλο κ.α. 

  •  αντιφλεγμονώδες
  •  επουλωτικό
  •  αναλγητικό
  •  προστατεύει τους δερματικούς ιστούς

Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία σε δερματικές παθήσεις. Είναι ιδανικό για μώλωπες και κουρασμένα, πρησμένα πόδια. Προσφέρει ανακούφιση σε χτυπήματα, μελανιές και μικροτραυματισμούς, ενώ καταπραΰνει τις φλεγμονές και ερεθισμούς του δέρματος. Θεωρείται ιδανικό ως λάδι μασάζ σε αραιωμένη μορφή, με αποτελεσματική δράση κατά των πόνων των αρθρώσεων και των μυών από εξαρθρώσεις και αιματώματα. Επιπλέον, προστατεύει και αναγεννά τους ιστούς του δέρματος και παράλληλα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Συνηθίζεται η χρήση του από αθλητές πριν το ζέσταμα, αλλά και για την ανακούφιση της έντασης από την προπόνηση, καθώς χαλαρώνει και ξεκουράζει τους πονεμένους μύες.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Αρνικας (Arnica Montana)