ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Αρμπαρόριζας (Pelargonium Odoratissimum)

img

Το αιθέριο έλαιο της Αρμπαρόριζας (Pelargonium) προέρχεται από απόσταξη των ανθών, των φύλλων και των μίσχων του φυτού Pelargonium Odoratissimum, το οποίο είναι συγγενικό φυτό με το Γεράνι. Το άρωμά του είναι γλυκό και λουλουδένιο πρασινωπού χρώματος μεσαίας νότας και θυμίζει κάτι μεταξύ τριαντάφυλλου και μήλου. Το αιθέριο έλαιο της αρμπαρόριζας συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Λεβάντα, Βασιλικό, Δενδρολίβανο, Μαύρο Πιπέρι, Τριαντάφυλλο, Νερολί κ.α. 

  •  αντισηπτικό
  •  αντιβακτηριδιακό
  •  αντικαταθλιπτικό
  •  γενικό τονωτικό
  •  κατάλληλο για αρθρίτιδα
  •  κατάλληλο στην εμμηνόπαυση

Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ναυτίας, ως παυσίπονο κατά της αρθρίτιδας και των πονοκεφάλων. Θεωρείται ρυθμιστικό της κυκλοφορίας του αίματος, διεγερτικό του λεμφικού συστήματος, κατάλληλο για αποτοξίνωση και αποβολή των κατακρατημένων υγρών, ηρεμιστικό του νευρικού συστήματος και αγχολυτικό. Επιπλέον, δρα ως ρυθμιστικό των ορμονών και ανακουφίζει από την ένταση της περιόδου και των προβλημάτων της εμμηνόπαυσης.Χρησιμοποιείται σε κρέμες κατά της ακμής, του εκζέματος, της ξηροδερμίας, των εγκαυμάτων, των αιμορροΐδων, της φλεβίτιδας, αλλά και ως αντιγηραντικό, καθώς και σε προϊόντα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.Οι αρωματοθεραπευτές πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται πάνω στο σώμα πριν από τον ύπνο, γιατί διεγείρει τη μνήμη και διατηρεί το σώμα σε εγρήγορση. Θεωρείται επίσης, πως δρα ως προστατευτικό απέναντι στην ακτινοβολία.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Αρμπαρόριζας (Pelargonium Odoratissimum)