ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μυρτιάς (Myrtus Communis)

img

Η Μυρτιά (Myrte) είναι ένας αειθαλής θάμνος με αρωματικά λευκά ή ροζ λουλούδια. Φύεται κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου και το αιθέριο έλαιό της αποστάζεται από τα φύλλα, τα κλαδιά και τα άνθη του φυτού. Το γλυκό άρωμα της Μυρτιάς συνδυάζεται καλά με Λεβάντα, Νερολί, Περγαμόντο, Λεμόνι, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Πεύκο, Κυπαρίσσι κ.α.

  • καταπραϋντικό
  •  κατάλληλο για άσθμα, βρογχίτιδα, βήχα
  •  απελευθερώνει την αναπνοή
  •  αποβάλλει τις βλέννες
  •  κατάλληλο για την φροντίδα του δέρματος

Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως σε αναπνευστικές παθήσεις και συνιστάται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις άσθματος, βρογχίτιδας, καταρροής και βήχα. Πρόκειται για μη τοξικό, απαλό αιθέριο έλαιο κατάλληλο για παιδιά και ηλικιωμένους. Μπορεί να τοποθετηθεί στην παιδική κρεβατοκάμαρα για να ανακουφίσει από τον έντονο νυχτερινό βήχα. Διαθέτει επίσης ισχυρές στυπτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την περιποίηση της λιπαρής και ώριμης επιδερμίδας, με ανοιχτούς πόρους ή ακμή. Το αιθέριο έλαιο της Μυρτιάς έχει θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και την ψυχική κατάσταση, καθώς αποβάλλει πάσης φύσεως αρνητική ενέργεια. Προάγει τα θετικά συναισθήματα και κατευνάζει την εθιστική, αυτοκαταστροφική και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.  

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μυρτιάς (Myrtus Communis)