ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ: Το χαρακτηριστικό του αντρικού κορμιού που τρελαίνει τις γυναίκες

img

Ένα είναι το χαρακτηριστικό στο οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν με τίποτα οι γυναίκες!

Μην είναι το ψηλό ανάστημα, μην είναι τα σμιλεμένα μπράτσα ή μήπως τελικά οι κοιλιακοί-σκακιέρα είναι αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο μια γυναίκα όταν βλέπει γυμνό το αντρικό σώμα;

Οι επιστήμονες είχαν –περίπου– αυτή την απορία και για να πάρουν απάντηση ρώτησαν φυσικά τις ίδιες τις γυναίκες!

Τρεις επιστήμονες από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ ζήτησαν από 150 γυναίκες να κοιτάξουν φωτογραφίες που απεικόνιζαν αντρικά σώματα και να τα βαθμολογήσουν αναλόγως με το πόσο ελκυστικά τα θεωρούσαν. Τα πρόσωπα των αντρών ήταν καλυμμένα ώστε οι γυναίκες να είναι πιο αντικειμενικές στην κρίση τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, το χαρακτηριστικό που «κέρδισε» τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών ήταν οι δυνατοί και γυμνασμένοι ώμοι.

Τα αντρικά σώματα που έμοιαζαν πιο δυνατά ήταν γενικώς αυτά που πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες, αφού φάνηκε να τα προτιμούν οι 7 στις 10 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη. Περισσότερη έμφαση έδωσαν όμως οι γυναίκες στο επάνω μέρος του σώματος, όπως οι ώμοι και τα χέρια.

Δευτερευόντως βέβαια έπαιξαν επίσης ρόλο το ύψος αλλά και τα κιλά των αντρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες.

Όπως εξηγεί ο Δρ Άαρον Σελλ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ της Αυστραλίας και ένας εκ των επιστημόνων που πραγματοποίησαν τη μελέτη, οι προτιμήσεις των γυναικών δεν αποδίδονται σε λόγους αισθητικής –όπως μάλλον θα περίμενε κανείς– αλλά σε λόγους αναπαραγωγικούς που έχουν τις ρίζες τους στα πρωτόγονα ένστικτα. «Οι επιλογές των γυναικών στο αντίθετο φύλο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ‘σήματα’ που αυτές λαμβάνουν για την ποιότητα του γενετικού υλικού του άντρα αλλά και στην ικανότητά του να επενδύσει πόρους τόσο στην ίδια όσο και στους απογόνους που θα αποκτήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η δύναμη του αντρικού σώματος είναι αναμφίβολα ένα βασικό «σήμα» που λαμβάνουν οι γυναίκες και που είναι ενδεικτικό για τις ικανότητες του άντρα.


ΠΗΓΗ: » onmed.gr