ΑΛΗΘΕΙΕΣ: 13 ψυχολογικά τρικ για να επικοινωνείτε καλύτερα με όλους.

img

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να έχετε καλές σχέσεις με όλους χωρίς να κινδυνεύετε να χτυπήσετε την λάθος χορδή  κάποιου ή να αισθανθείτε άβολα όταν θέλετε να ρωτήσετε κάτι.

1. Εάν η απάντηση δεν σας αρέσει  –  για παράδειγμα, το πρόσωπο με το οποίο μιλάτε άφησε κάτι ατελείωτο ή δεν ήταν κατανοητό ή ήταν ψέμματα –  μην ρωτήσετε ξανά. Κοιτάξτε σιωπηλά και με προσοχή μέσα στα μάτια του/της. Αυτή η τεχνική θα τον/την κάνει να προσέξει καλύτερα και θα αναγκαστεί να συνεχίσει αυτό που έλεγε.

2. Εάν κάποιος σας φωνάζει, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να μείνετε τελείως απαθείς. Η πρώτη αντίδραση  που η συμπεριφορά σας μπορεί  να προκαλέσει είναι συνήθως θυμός αλλά γρήγορα υποχωρεί. Μετά, η επόμενη αντίδραση θα είναι μια αίσθηση ενοχής για την επιθετική συμπεριφορά του/της. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτός που σας φωνάξει θα είναι ο πρώτος που θα σας ζητήσει συγνώμη.

3. Εάν ξέρετε ότι αυτό το πρόσωπο πρόκειται να σας κάνει κριτική(να σχολιάσει ή να σας κατηγορήσει), βρείτε το κουράγιο και καθίστε ή σταθείτε δίπλα του. Σε αυτή την περίπτωση το πρόσωπο θα υποχωρήσει και θα πει λιγότερα αρνητικά πράγματα για εσάς παρά αν ήσασταν  σε απόσταση.

4. Το φαγητό συνήθως συνδέεται με την γαλήνη και την ασφάλεια, έτσι τρώμε στο σπίτι περιτριγυρισμένοι από τους δικούς μας τοίχους πολύ συχνά. Να γιατί, εάν ανησυχείτε πραγματικά, μασήστε τσίχλα. Θα κάνει τον εγκέφαλό σας να νομίζει ότι τρώτε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα, έτσι θα αισθάνεστε περισσότερο χαλαροί και με αυτοπεποίθηση μετά από λίγο.

5. Μια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο που χρησιμοποιούν πολλοί σπουδαστές στις εξετάσεις. Φαντάζονται ότι ο καθηγητής είναι ένας καλός και στενός φίλος τους, έτσι αισθάνονται πιο ήρεμοι και γίνεται πιο εύκολο για αυτούς να βρουν τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις. Αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική και σε άλλες περιπτώσεις. Δοκιμάστε την πριν από μια σημαντική συνέντευξη για εργασία!

6. Εάν σε κάποια παρέα αρχίσουν όλοι να γελάνε, ενστικτωδώς όλοι κοιτάνε το πρόσωπο που συμπαθούν περισσότερο, ή αυτόν που θέλουν να πλησιάσουν περισσότερο. Έτσι, παρατηρήστε τα μάτια όλων μετά από ένα καλό αστείο – θα μάθετε πολλά.

7. Όταν συναντάτε κάποιον εκφράστε λίγη περισσότερη χαρά από ότι συνήθως. Για παράδειγμα, χαμογελάστε ειλικρινά ή προσπαθήστε να πείτε το όνομά του/της απαλά και με ζεστή φωνή. Με τον καιρό, θα αρχίσετε να μιλάτε καλύτερα σε αυτό το πρόσωπο και η ευχαρίστηση που θα νιώθετε όταν το συναντάτε θα είναι ειλικρινής.

8. Εάν η δουλειά σας είναι με πολλούς ανθρώπους, μπορείτε να τους ‘αναγκάσετε’ να συμπεριφέρονται ευγενικά. Βάλτε έναν καθρέφτη πίσω από εκεί που κάθεστε, έτσι οι συνομιλητές σας θα βλέπουν τον εαυτό τους. Κατά κανόνα, οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν ωραίο τον εαυτό τους στον καθρέφτη και όχι σαν κακό. Έτσι, θα χαμογελούν σίγουρα περισσότερο.

9. Εάν θέλετε να προσελκύσετε την προσοχή ενός ανθρώπου που σας αρέσει, καρφώστε το βλέμμα σας κατευθείαν σε κάτι ακριβώς πίσω από τον ώμο του/της. μόλις καταλάβετε ότι σας είδε, κοιτάξτε γρήγορα μέσα στα μάτια του/της  και χαμογελάστε ελαφρά. Λειτουργεί άψογα!

10. Μπορούμε να ελέγξουμε το στρες. Όταν ανησυχείτε πολύ, αρχίστε να αναπνέετε βαθιά και η καρδιά σας θα αρχίσει να χτυπά γρήγορα. Προσπαθήστε να πιέσετε τον εαυτό σας να αναπνεύσει πιο ήρεμα, και να ισορροπήσετε τους χτύπους της καρδιάς σας.

11. Για να εντυπωσιάσετε ένα πρόσωπο στην πρώτη σας συνάντηση προσπαθήστε να δείτε το χρώμα των ματιών του όταν συναντηθείτε.  Η επαφή με τα μάτια πάντα λειτουργεί αποτελεσματικά.

12. Υψώστε τον  πήχη των απαιτήσεων σας όταν ζητάτε κάτι ή βάζετε όρους. Κατά πάσα πιθανότητα, ένα άτομο θα αρνηθεί. Ωστόσο, θα συμφωνήσει σίγουρα στους πραγματικούς όρους που θα προσφέρετε αργότερα. Οι άνθρωποι τείνουν να υποχωρούν όταν προηγουμένως έχουν αρνηθεί κάτι μεγάλο.

13. Οι άνθρωποι συνήθως έλκονται από ανθρώπους που δείχνουν αυτοπεποίθηση σε αυτά που κάνουν, έτσι, απλά δείξτε ότι ξέρετε τι λέτε (ακόμη και όταν δεν είναι έτσι).

14. Επίσης, αυτό που εκφράζουμε με το πρόσωπο συνδέεται με τα συναισθήματα μας: Υψώνουμε τα φρύδια όταν συγκινούμαστε και μικραίνουμε τα μάτια όταν κλαίμε. Οι εκφράσεις του προσώπου μας επηρεάζουν και την εσωτερική μας κατάσταση. Εάν πάρετε την έκφραση στο πρόσωπο για να κλάψετε, πιθανόν θα σας έρθουν δάκρυα στα μάτια. Χρησιμοποιείστε αυτό το πλεονέκτημα προς όφελός σας. Χαμογελάστε!Χαμογελάστε χωρίς λόγο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα, το χαμόγελό σας θα γίνει αληθινό και ειλικρινές.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr