ΖΕΥΓΑΡΙΑ: 14 Ψυχολογικά Κόλπα για να Κάνετε πάντα την Καλύτερη Πρώτη Εντύπωση. Το 7ο θα σώσει την Ερωτική σας Ζωή!

img

Συναντάμε νέους ανθρώπους σε πολλές περιπτώσεις: σε ραντεβού, σε meeting, σε συνεντεύξεις για δουλειά. Συχνά δεν έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε τον καθέναν από αυτούς, γι’αυτό και η πρώτη εντύπωση είναι απίστευτα σημαντική. Το αν συμπαθούμε κάποιον ή όχι είναι μια απόφαση που λαμβάνεται στο υποσυνείδητο μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφότου συναντήσουμε κάποιον.

Οι χειρονομίες, οι εκφράσεις προσώπου και η στάση του σώματος – γνωστά και ως “γλώσσα του σώματος” – παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας καλής πρώτης εντύπωσης. Με αυτά τα απλά κόλπα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η επόμενη πρώτη εντύπωση που θα δώσετε θα είναι καλή και θα διαρκέσει…

viraltopnews.gr

Η στάση του σώματος όταν στεκόμαστε όρθιοι

Αν κοιτάξετε γύρω σας, θα παρατηρήσετε ότι πολλοί δεν προσέχουν την στάση τους. Στέκονται κάπως γερμένοι και κλείνουν τον κόσμο απ’έξω. Αυτό στέλνει το μήνυμα ότι το άτομο δεν έχει αυτοπεποίθηση και επίσης δεν είναι καλό για την πλάτη. Δείτε μερικές συμβουλές για να στέκεστε με τρόπο που αποπνέει περισσότερη σιγουριά:

1. Ισιώστε το σώμα σας και προσπαθήστε να δείξετε όσο πιο ψηλοί γίνεται (σαν να κοιτάζετε πάνω από κάτι που μπλοκάρει την θέα).
2. Διατηρήστε σταθερή στάση (τα πόδια ανοιχτά στην ίδια ευθεία με τους γοφούς).
3. Κρατήστε την στάση αυτή, αλλά χαλαρώστε ώμους και λαιμό.

Ο στόχος είναι να έχετε μια σίγουρη αλλά χαλαρή στάση. Μην σπρώχνετε το στήθος μπροστά. Απλά τραβήξτε τους ώμους ελαφρώς προς τα πίσω και θα δείχνετε πιο αποφασιστικοί και γεμάτοι ενέργεια.

viraltopnews.gr

Η στάση του σώματος όταν καθόμαστε

Πολλοί έχουν την τάση να καμπουριάζουν όταν κάθονται. Θυμάστε πόσες φορές σας είπαν να ισιώσετε το σώμα σας όταν ήσασταν παιδί; Η λογική είναι σωστή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι άβολη:

4. Ισιώστε την πλάτη χωρίς να γέρνετε προς τα πίσω.
5. Κρατήστε τα πόδια ανοιχτά στην ίδια ευθεία με τους γοφούς.
6. Κρατήστε το πάνω μέρος του σώματος σφιχτό (θα πρέπει να σφίγγετε ελαφρώς συνεχώς τους μυς του στομαχιού και της πλάτης).

Αυτή η στάση θα σας κάνει να δείχνετε πιο σίγουροι και δυναμικοί – και είναι τέλεια και για την πλάτη!

viraltopnews.gr

Κόλπα για την συμπεριφορά

Είτε στέκεστε, είτε κάθεστε, υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που μπορούν να έχον θετική επίδραση στην εμφάνιση σας:

7. Κρατήστε ανοιχτή στάση (τα λυγισμένα χέρια μπροστά στο στήθoς σας κάνουν να φαίνεστε κλειστοί και μη φιλικοί).
8. Μιμηθείτε τις κινήσεις του ατόμου που βρίσκεται μαζί σας (για παράδειγμα, σταυροπόδι, χαμόγελο).

Η δεύτερη συμβουλή βασίζεται σε ένα απλό γεγονός: έχουμε την τάση να συμπαθούμε όσους μας μοιάζουν. Σε αυτή την περίπτωση μην αντιγράφετε τον άλλο, να είστε φυσικοί και διακριτικοί.

viraltopnews.gr

Μπαίνοντας σε έναν χώρο

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μιας συνάντησης με κάποιον συνήθως καθορίζουν την γενικότερη εντύπωση που μας κάνει. Αυτό ξεκινά μόλις μπαίνει κάποιος σε έναν χώρο. Για να κάνετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

9. Χαμογελάστε φυσικά (ο πιο εύκολος τρόπος είναι να σκεφτείτε κάτι που σας κάνει ευτυχισμένους).
10. Χαιρετίστε όσους βρίσκονται στον χώρο κοιτάζοντας τους στα μάτια (συνήθως αρκεί ένα φιλικό νόημα, αλλά μην κοιτάξετε πάνω από το κεφάλι τους).
11. Όταν κάνετε χειραψία, μην σφίγγετε το χέρι υπερβολικά πολύ ή λίγο (θα πρέπει να πιάνετε τον άλλο όπως μια τσάντα μεσαίου μεγέθους).
12. Πάρτε τον χρόνο σας (θα φανείτε πιο ήρεμοι και ότι έχετε περισσότερο τον έλεγχο).

Συμβουλή: Όταν μπαίνετε σε έναν χώρο με πολύ κόσμο, μπορείτε απλά να χαιρετίσετε και να χαμογελάσετε στους περισσότερους, ειδικά σε αυτούς που δεν γνωρίζετε. Χρειάζεται λίγο θάρρος, αλλά η ανοιχτή στάση σας θα κάνει σε όλους καλή εντύπωση και οι μελλοντικές επαφές θα είναι πιο χαλαρές.

viraltopnews.gr

Εκφράσεις προσώπου

Γνωρίζατε ότι το πρόσωπο του ανθρώπου έχει 26 μυς; Λαμβάνοντας αυτό το γεγονός υπόψη, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι εκφράσεις του προσώπου έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στο πώς κρίνουμε τους άλλους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τις εκφράσεις του προσώπου σας για να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο θετική επίδραση:

13. Κάντε το συνήθεια να χαμογελάτε ακόμα και όταν είστε μόνοι (σαν να κοιτάζετε κάτι ευχάριστο).
14. Πάντα να κοιτάζετε τους άλλους στα μάτια (με φιλικό χαμόγελο – μην κοιτάτε έντονα).

Μια δυναμική και φιλική έκφραση μπορεί να ανοίξει σχεδόν οποιαδήποτε πόρτα και θα παρατηρήσετε βελτίωση στην συμπεριφορά σας όταν χαμογελάτε πιο συχνά.

viraltopnews.gr

Όσο απλές και αν φαίνονται αυτές οι συμβουλές στην θεωρία, μπορεί να χρειαστούν χρόνο μέχρι να γίνουν συνήθεια και να εφαρμοστούν. Αλλά όπως και με οτιδήποτε άλλο, η επανάληψη οδηγεί στην τελειότητα.

Και μόλις αισθανθείτε άνετα χρησιμοποιώντας αυτά τα κόλπα, θα παρατηρήσετε ότι η πρώτη εντύπωση που κάνετε μένε!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr