ΑΛΗΘΕΙΕΣ: 8 Αδιαμφισβήτητα Σημάδια ότι Υπάρχει ένα Τοξικό άτομο στη Ζωή σας που σας Καταστρέφει την Ψυχολογία. Δώστε Προσοχή στο 6ο!

img

Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας που χαίρονται για την επιτυχία μας και μας γεμίζουν με θετική ενέργεια. Υπάρχουν όμως και άλλα άτομα που μας ρίχνουν ψυχολογικά, μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα ή ενοχές και μας δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον.

Το δύσκολο είναι συχνά να ξεχωρίσουμε αυτούς τους δύο τύπους ανθρώπων. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν τον τρόπο τους να φαίνεται ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα. Αν νιώθετε ότι κάποιο κοντινό σας άτομο μπορεί να έχει μια τοξική επίδραση, τότε πιθανώς να έχετε δίκιο.

Σας παρουσιάζουμε οκτώ τρόπους για να τους αναγνωρίστε:

1. Παίζουν πάντα το θύμα

Ένα τοξικό πρόσωπο είναι αυθεντία στο ρόλο του θύματος. Ανεξάρτητα από το ρόλο τους σε μια κατάσταση, έχουν τον τρόπο να μετατρέπουν τα πράγματα γύρω τους και παίζουν την κάρτα του αθώου. Θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα για αυτούς ή να ρίξουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο.

2. Αποζητούν μεγάλη προσοχή

Κάποιος που είναι τοξικός θα επιδιώξει συνεχώς να έχει στραμμένη πάνω του την προσοχή σας. Μπορεί να έχουν την συνήθεια να σας διακόπτουν ή να θέλουν να έχουν τον έλεγχο της κάθε κατάστασης. Είναι συνήθως ικανοποιημένοι μόνο όταν μιλούν για τον εαυτό τους ή όταν η προσοχή είναι στραμμένη πάνω τους.

3. Είναι επικριτικοί

Ένα τοξικό πρόσωπο ζει για να δημιουργεί αρνητικότητα. Κρίνουν τα πάντα και τους πάντες γύρω τους, χωρίς διάκριση. Μπορείτε να τους παρατηρήσετε, καθώς συνεχώς κάνουν αγενή σχόλια ή προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους. Επιτίθενται σε οτιδήποτε, είτε πρόκειται για την δουλειά κάποιου, έναν σύντροφο ή την εμφάνιση.

4. Είναι καταχρηστικοί

Ένα τοξικό πρόσωπο μπορεί να είναι καταχρηστικό σωματικά, αλλά η κατάχρηση έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μπορεί να είναι πιο διακριτικό στην κατάχρησή του, επιλέγοντας την συναισθηματική κατάχρηση. Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι καταχρηστικός με οποιονδήποτε τρόπο, τότε είναι τοξικός και πρέπει να κόψετε κάθε δεσμούς από τη ζωή σας αμέσως.

viraltopnews.gr

5. Ποτέ δεν είναι λάθος

Κάποιος που είναι τοξικός πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο. Δεν νοιάζεται για τη γνώμη κανενός άλλου. Θα μετατρέψει μια απλή διαφωνία σε ένα επιχείρημα με μεγάλη χαρά. Αν δεν συμφωνείτε με αυτούς, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να σας αγνοήσουν ή να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι κάνετε λάθος.

6. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη

Ένα τοξικό πρόσωπο ποτέ δεν θα αναλάβει την ευθύνη για άσχημα λόγια ή τις πράξεις τους. Σπάνια λυπούνται ή μετανιώνουν για κάτι. Συχνά διαφωνούν με πρόσωπα κύρους. Θα μπορούσε να είναι ένας δάσκαλος ή ένας αστυνομικός.

7. Είναι ασεβείς

Κάποιος που είναι τοξικός δεν τρέφει κανένα σεβασμό για τα συναισθήματα σας. Θα πουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό χωρίς να λάβουν υπόψη ότι τα λόγια τους θα μπορούσαν να σας πληγώσουν. Στερούνται επίσης σεβασμού για οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσαν συχνά να πετάνε σκουπίδια στο δρόμο ή να κάνουν προσπέραση απερίσκεπτα.

8. Δεν ακούνε

Σκεφτείτε ένα φίλο που είναι πολύ καλός ακροατής. Θα μπορούσε να είναι τοξικός; Ένα τοξικό πρόσωπο δεν ακούει, επειδή απλά δεν νοιάζεται. Αυτό το άτομο δεν θα σταθεί δίπλα σας. Αν η συζήτηση δεν τους αφορά, τότε θα δείξουν σαφή σημάδια ότι βαριούνται ή ενοχλούνται.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr