ΓΟΝΕΙΣ: Η Επιστήμη Μίλησε: Όσο περισσότερο Χρόνο περνάμε με τους Γονείς μας, τόσο περισσότερο θα Ζήσουν!

img

Οι επιστήμονες συχνά μας ενθαρρύνουν με τις απίθανες και σημαντικές ανακαλύψεις τους. Για παράδειγμα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανακάλυψαν πρόσφατα πώς να παρατείνουν τις ζωές των γονιών μας και να τις κάνουν καλύτερες. Η συνταγή είναι τελικά πολύ απλή.

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας και θα καταλάβετε για ποιο λόγο οι αγαπημένοι μας χρειάζονται την προσοχή μας τόσο πολύ.

93

Φαίνεται ότι η μοναξιά παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης και σχετίζεται με την θνησιμότητα. Οι επιστήμονες παρατήρησαν την κατάσταση 1.600 ηλικιωμένων με μέσο όρο ηλικίας τα 71. Δεν έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως η υγεία και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση – μόνο την μοναξιά.

Κατά την διάρκεια πάνω από 6 ετών έρευνας, μόνο το 14% των ηλικιωμένων που δέχονταν συνεχώς επισκέψεις από αγαπημένους πέθαναν, σε σύγκριση με το 23% όσων δεν είχαν οικογενειακές επισκέψεις.

94

Όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερη σημασία δίνουμε στην σχέση με την οικογένεια. Ταυτόχρονα, τα παιδιά και τα εγγόνια επικοινωνούν όλο και λιγότερο με την γηραιότερη γενιά.

Γενικά, οι ηλικιωμένοι είναι πιο ανεκτικοί στα μειονεκτήματα των συγγενών και των φίλων τους. Είναι πάντα έτοιμοι να μοιραστούν την εμπειρία και την σοφία τους με τα νεότερα άτομα, αλλά και το ποια πράγματα αξίζουν τα συναισθήματα και τον κόπο μας και ποια όχι. Γι’αυτό πηγαίνουμε για συμβουλές στους γονείς και τους παππούδες μας, ζητάμε συνταγές ή απλά θέλουμε την αγκαλιά τους.

Επομένως, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πόσος χρόνος τους μένει και πόσο μας αφιερώνουν, αλλά και πόσο πολύ χρειάζονται την φροντίδα και την προσοχή μας. Μόνο δύο ώρες την εβδομάδα, απλά ένα τηλεφώνημα τη μέρα – θα αυξήσει τις πιθανότητες να ζήσουν μια μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr