ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Ιδού η απορία! Είναι δύσκολες οι σχέσεις ή τις κάνουμε εμείς;

img

“Τον κυνήγησα και τον προκάλεσα αρκετά μέχρι να βγούμε, σκεφτόμουν πως είναι δύσκολος ή ντροπαλός. Μετά άρχισε να είναι πιο γλυκός, έδειχνε ενδιαφέρον, με διεκδικούσε, είχα αρχίσει να είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του. Μια μέρα, ξαφνικά, αποφάσισε πως δεν θέλει να βρισκόμαστε και μου είπε πως είχε βαρεθεί.”

“Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, γίναμε αχώριστοι και δεν χορταίναμε ο ένας τον άλλον. Στο σεξ όμως υπήρχαν δυσκολίες, εκείνη δεν ερχόταν σε οργασμό και κάποιες φορές εγώ δεν είχα στύση. Με άγχωσε, της το είπα και χωρίσαμε.”
“Από την αρχή υπήρχαν εντάσεις και διαφωνίες, όμως τα συναισθήματά μας ήταν πάρα πολύ έντονα όταν ήμασταν καλά. Η ζήλια της με πίεζε όλο και περισσότερο, έλεγε όμως πως είναι επειδή με αγαπάει πολύ. Άρχιζα να ζηλεύω κι εγώ κάποια στιγμή. Με χώρισε γιατί την ‘έπνιγα’.”

“Γνωριστήκαμε και αμέσως αρχίσαμε να βγαίνουμε με πολύ ενθουσιασμό και από τους δύο. Όμως, ενώ ήταν πολύ καλός και περνούσα όμορφα, αποφάσισα να κάνω υπομονή για να νιώσω τη μαγεία που έρωτα που ήλπιζα να δημιουργηθεί ανάμεσά μας. Κάποια στιγμή κουράστηκα και του είπα να χωρίσουμε.”

Το «άδοξο τέλος» μπορούμε να πούμε πως είναι το κοινό χαρακτηριστικό σε αυτές τις τόσο διαφορετικές σχέσεις. Σχέσεις που ξεκίνησαν με καλή διάθεση, ενθουσιασμό και πάθος αλλά έληξαν προτού καλά καλά εξελιχθούν.

Τι δεν πήγε καλά λοιπόν; Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να θέλεις μία σχέση, να αναζητάς τη συντροφικότητα, και τελικά να φεύγεις από τον τελευταίο σου σύντροφο με περισσότερη απογοήτευση; Το Youweekly.gr σου έχει τις απαντήσεις…

Ταχύτητα
Μετά από τη μοναξιά, η εμφάνιση ενός νέου ενδιαφέροντος στην ερωτική σου ζωή θα είναι πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός και για αυτό συχνά θα παρατηρήσεις πως «πέφτεις με τα μούτρα» και βάζεις στην καθημερινότητα τον σύντροφό σου με βιασύνη. Στην ανάγκη σου για συντροφικότητα, θα βιαστείς να μοιραστείς πράγματα και να βιώσεις καταστάσεις που ενδεχομένως να μην είστε έτοιμοι και οι δύο εξίσου. Μέσα στη βιασύνη σου, ίσως να κρύβεται και η ανασφάλειά σου πως θα είναι μία ακόμη αποτυχημένη σχέση και γεμίζεις τον κοινό σας χρόνο προσπαθώντας να αμφισβητήσεις τον φόβο σου.

Κακή επικοινωνία
Μία βασική ποιότητα κάθε σχέσης είναι η επικοινωνία. Σε αυτήν χρειάζεται να επενδύσετε και οι δύο με ειλικρίνεια. Κρύβοντας πράγματα που σε ενοχλούν ή προσπαθώντας να είσαι αρεστή, η επικοινωνία θα δυσκολέψει, από την αρχή κιόλας. Οι εντάσεις και οι καυγάδες μπορεί να είναι αποτέλεσμα καθώς και ένδειξη αυτής της κακής επικοινωνίας. Όσο δεν θα μπορείς να δεις με ειλικρίνεια και ψυχραιμία τις καταστάσεις, η κακή επικοινωνία θα γίνεται το βασικό χαρακτηριστικό της σχέσης σου.

Τελειότητα  
Τόσο εντός της σχέσης, όσο και τον καιρό που είσαι single, στο μυαλό σου δημιουργείς την εικόνα της ιδανικής σχέσης, του ιδανικού συντρόφου, και σύντομα καταλήγεις να κυνηγάς αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Θα αναρωτιέσαι «Δηλαδή να μην έχω όνειρα; Να μην φαντάζομαι την σχέση όσο όμορφη την χρειάζομαι;» και δεν θα σου πω όχι. Η μόνη μου συμβουλή είναι να τσεκάρεις τις φαντασιώσεις σου με την πραγματικότητα και να βλέπεις αν υπάρχει καθόλου ρεαλισμός. Η τέλεια σχέση του μυαλού σου μπορεί να γίνει και η παγίδα που πέφτεις κάθε φορά που ένας σύντροφος δεν είναι αρκετά καλός, δεν είναι όπως τον περίμενες, δεν ταιριάζει γενικά στην εξιδανικευμένη εικόνα που είχες δημιουργήσει.

Εγωισμός
Μια σειρά αποτυχημένων σχέσεων, μπορεί να σε έχει κάνει πλέον πιο εγωκεντρικό άτομο, καθώς θα σκέφτεσαι «την επόμενη φορά δεν θα κάνω τα χατίρια του άλλου, θα κοιτάω τον εαυτό μου και θα με προστατεύω», απευθείας περιορίζεις και τις προοπτικές της επόμενης σχέσης σου. Αγνοώντας το άλλο μισό της σχέσης, βάζεις από την αρχή βάσεις που δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν (ούτε και) αυτή τη φορά. Είναι συχνό δείγμα κάποιου πληγωμένου, να θέλει να έχει τιμωρητική συμπεριφορά προς τους άλλους για να προλάβει και να μην πληγωθεί ξανά. Αναρωτιέμαι όμως αν έτσι έχει χώρο και χρόνο να ζήσει και να μάθει τον άλλον ώστε να κρίνει αν θέλει μία σχέση μαζί του και αν πραγματικά υπάρχει περίπτωση να είναι μία ακόμη τραυματική εμπειρία.

Κράτα κατά νου όμως, πως οι σχέσεις είναι όντως δύσκολες όσο δεν κάνεις προσπάθειες να βελτιώσεις και να φροντίσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά το σύντοφό σου και τη σχέση σας. Μία σχέση έχει ανάγκη από διαρκή ενδιαφέρον και ειλικρίνεια για να ενδυναμωθεί, να μεγαλώσει και να διατηρηθεί.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr