ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Το ήξερες; Τα 10 συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν είσαι ερωτευμένη

img

Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι όταν ερωτεύεσαι δεν μπορείς να το εξηγήσεις, απλά να το αισθανθείς, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο : Το σώμα σου σίγουρα το αντιλαμβάνεται όταν είσαι »τσιμπημένη». Ρίξε μια ματιά στους παράξενους κι αστείους τρόπους που αντιδρά το σώμα σου όταν ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα.

Η εγκεφαλική σου λειτουργία αλλάζει αμέσως: Τελικά ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι αληθινός: όταν ερωτεύεσαι ενεργοποιούνται περίπου 12 περιοχές στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine. Το αποτέλεσμα; Μπορείς να αναγνωρίσεις ότι είσαι ερωτευμένη μέσα σε ένα πέμπτο του δευτερολέπτου.
Η καρδιά σου χτυπάει πιο αργά: Το να είσαι ερωτευμένη επηρεάζει τα επίπεδα ορμονών σου, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς.

Έχεις πρόβλημα στον ύπνο: Στην έρευνα του Journal of Adolescent Health, ερωτοχτυπημένοι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έχαναν τουλάχιστον μια ώρα ύπνου κάθε βράδυ. Γιατί; Γιατί το να σκέφτεσαι το αντικείμενο του πόθου σου μπορεί να σε κρατήσει κυριολεκτικά ξύπνια όλη νύχτα.

Τυχόν φαγούρες και πόνοι απαλύνονται: Ομάδα επιστημόνων του Stanford University School of Medicine απέδειξε πως ο έρωτας ενεργοποιεί τους ίδιους νευρικούς υποδοχείς με τα παυσίπονα φάρμακα!

Γίνεσαι ξεχασιάρα: Όταν είσαι ερωτευμένη, ο εγκέφαλός σου παράγει μια ορμόνη, την ωκυτοκίνη (γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης), η οποία μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη σου.

Το τέρας της ζήλιας ξυπνάει μέσα σου: Από ό, τι φαίνεται δεν μπορείς να  ελέγξεις τα νεύρα σου όταν δεις τον σύντροφό σου να μιλάει με άλλη γυναίκα. Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι ο έρωτας μπορεί να σε κάνει υπερπροστατευτική απέναντι στον αγαπημένο σου.

Όλα έχουν πιο γλυκιά γεύση: Μαθητές σε μια έρευνα έγραψαν για τον έρωτα και αμέσως μετά δοκίμασαν διάφορα φαγητά και ποτά. Ανεξαρτήτως από το τί δοκίμασαν, οι ίδιοι υποστήριξαν ότι όλα είχαν γλυκιά γεύση, σύμφωνα με την American Psychological Association.

Αποσπάσαι εύκολα: Καθώς στο μυαλό σου τριγυρνά συνεχώς στο σύντροφό σου, το να είσαι ερωτευμένη μπορεί να βλάψει την ικανότητα σου να συγκεντρωθείς σε συγκεκριμένα καθήκοντα.

Η φωνή σου λεπταίνει: Σε μια έρευνα του Journal of Evolutionary Psychology παρατηρήθηκε πως όταν μια γυναίκα απευθύνεται σε έναν άντρα που βρίσκει γοητευτικό, συχνά ο τόνος της φωνής γίνεται πιο οξύς. Σου έχει συμβεί, παραδέξου το!

Τα κόκαλά σου δυναμώνουν: Ερευνητές βρήκαν μια σύνδεση μεταξύ ευτυχισμένα παντρεμένων ζευγαριών και καλύτερης υγείας στα κόκαλα. Όχι κι άσχημα, έτσι;


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr