ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Έχετε προσέξει πως οι περισσότεροι Γονείς κρατάνε τα Παιδιά τους από την Αριστερή Πλευρά; Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!

img

Οι περισσότεροι αριστερόχειρες κάνουν τα πάντα με το αριστερό χωρίς να το σκέφτονται. Αλλά μια έρευνα ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι γονείς έχουν την τάση να κουβαλάνε τα παιδιά τους στηρίζοντας τα στον αριστερό γοφό.

Ακούγεται παράξενο, έτσι δεν είναι; Αν δεν το πιστεύετε, πάρτε αγκαλιά ένα μωρό και δείτε από ποια πλευρά θα το κουβαλήσετε. Υπάρχει λόγος που κουβαλάμε τα παιδιά σχεδόν πάντα από αριστερά.

Φαίνεται ότι ο λόγος στηρίζεται στην επιστήμη και είναι πραγματικά ενδιαφέρων!

Νήπια

viraltopnews.gr

Σύμφωνα με αναφορές, το 70-85% των γυναικών κρατάνε τα μωρά τους από την αριστερή πλευρά. Σε αυτή την νέα έρευνα, οι επιστήμονες ερεύνησαν 10 διαφορετικά είδη ζώων και ανακάλυψαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι μαμάδες κρατούσαν το μωρό τους από αριστερά.

Από τα αριστερά

viraltopnews.gr

Τα σημαντικότερα σημεία είναι τα εξής: Το σωματικό άγγιγμα στην αριστερή πλευρά του σώματος συνδέεται με αντίδραση από την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Αυτό όμως είναι κάτι που ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Αντίθετες πλευρές

viraltopnews.gr

Η σχέση ανάμεσα στην μία πλευρά του σώματος και την αντίθετη πλευρά του εγκεφάλου ονομάζεται πλευρίωση. Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την γλώσσα και την ερμηνεία των συναισθηματικών σημάτων, ανάμεσα σε άλλα πράγματα.
Στην ουσία, δηλαδή, όταν μια μητέρα κρατά το μωρό από την αριστερή πλευρά, μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα τα σωματικά και συναισθηματικά σημάδια του.

Έρευνα

viraltopnews.gr

Με άλλα λόγια, όταν κάποιος κουβαλάει ένα παιδί από τα αριστερά, τότε ενεργοποιείται η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου του. Η πιο πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature Ecology and Evolution, το περιγράφει ως εξής:
“Η τοποθέτηση ενός μωρού στην αριστερή πλευρά της μητέρας μπορεί να βελτιστοποιήσει την μητρική παρακολούθηση, κατευθύνοντας τις αισθητηριακές πληροφορίες κυρίως στο δεξί ημισφαίριο της μητέρας.”

Θηλαστικά

viraltopnews.gr

Φαίνεται ότι και τα θηλαστικά κάνουν το ίδιο πράγμα. Σίγουρα πολλές μαμάδες πήραν αγκαλιά τώρα τα παιδιά τους για να δουν από ποια πλευρά θα τα κρατήσουν. Από τα αριστερά; Από τα δεξιά; Πείτε μας!

viraltopnews.gr

Τι πιστεύετε γι’αυτή την έρευνα; Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε άσχημα αν κουβαλάτε το παιδί σας από την δεξιά πλευρά. Σίγουρα όλοι το έχουν κάνει χωρίς να το καταλάβουν.

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr