ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Οι Άνθρωποι που Δακρύζουν ή Κλαίνε όταν Βλέπουν Ταινίες έχουν ΟΛΟΙ ένα Κοινό Χαρακτηριστικό. Δεν Φαντάζεστε ΠΟΙΟ είναι!

img

Όλοι έχουν κλάψει βλέποντας ταινία κάποια στιγμή. Οι πιθανότητες να έχετε κλάψει βλέποντας κάτι σε μια ταινία είναι πολύ μεγάλες, εκτός κι αν είστε πιστοποιημένα ψυχοπαθείς ή εντελώς άκαρδοι. Για κάποιους αυτό είναι ντροπιαστικό και δεν το παραδέχονται, αλλά είτε συμβαίνει συνεχώς, είτε σπάνια, είτε συνέβη μια φορά όταν ήταν μικροί, είναι αναπόφευκτο και εγγυημένο ότι θα συμβεί.

Το Χόλιγουντ αγαπά τις δακρύβρεχτες ταινίες και πολλές προσπαθούν να σας προκαλέσουν συναισθηματική αντίδραση, θέλουν και είναι σχεδιασμένες για να κλάψετε. Ταυτόχρονα, κάποιες ταινίες είναι απλά στενάχωρες λόγω των γεγονότων και του θέματος τους ή απλά σας αγγίζουν.

Αν μια ταινία μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο αρκετά ώστε να τον κάνει να κλάψει, τότε έχει κάνει την δουλειά της και θεωρείται επιτυχία. Πέρα από τα κίνητρα της βιομηχανίας των ταινιών και τους δικούς σας προσωπικούς λόγους που κλαίτε με ταινίες, δεν πρέπει ποτέ να ντρέπεστε να το παραδεχτείτε.

Αν και μεγάλο μέρος της κοινωνίας φαίνεται να θεωρεί το κλάμα αδυναμία, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όσοι κλαίνε με ταινίες βρέθηκε ότι είναι πιο στοργικοί, γενναιόδωροι, συναισθηματικά ευφυείς και συμπονετικοί από όσους κλαίνε σπάνια ή ποτέ. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τους βοηθάνε να εκφράζονται καλύτερα και να είναι συναισθηματικά πιο δυνατοί.

Επίσης, το κλάμα βοηθά στην απελευθέρωση του άγχους και την έντασης, κάνοντας όσους κλαίνε πιο υγιείς και ευτυχισμένους γενικότερα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που εντόπισαν οι ερευνητές είναι η συμπόνια. Είναι κάτι που έχουν όλοι οι ευγενικοί και σπλαχνικοί άνθρωποι μέσα τους.

Όσοι είναι συμπονετικοί είναι πολύ ευαίσθητες ψυχές, αφού συνδέονται με τα συναισθήματα, τα κίνητρα και την ενέργεια των άλλων. Σε αντίθεση με τους εγωιστές ναρκισσιστές ή τους ψυχρούς ψυχοπαθείς, οι συμπονετικοί άνθρωποι πάντα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων.

Μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να νιώθουν ακριβώς τι περνά ο άλλος, και γι’αυτο το λόγο κλαίνε πιο εύκολα όταν βλέπουν στενάχωρες ταινίες! Την επόμενη φορά που θα δείτε μια ταινία και ανακαλύψετε ότι τα μάτια σας είναι υγρά, μην συγκρατήσετε τα δάκρυα σας. Αφήστε τα να τρέξουν και απελευθερώστε το συσσωρευμένο άγχος και τα συναισθήματα σας, γιατί στην τελική θα νιώσετε πολύ καλύτερα!

Δείτε στο βίντεο μια όμορφη απεικόνιση της συμπόνιας:


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr