ΑΛΗΘΕΙΕΣ: 20 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να Αφήσετε πίσω σας αν Θέλετε να ζήσετε Ευτυχισμένοι. Το 12ο είναι Πολύ Σημαντικό!

img

Φανταστείτε ότι πετάτε σε ένα αερόστατο. Στο καλάθι βρίσκεστε μόνο εσείς και οι αποσκευές σας. Ξαφνικά κάτι πάει στραβά, και αρχίζετε να χάνετε γρήγορα υψόμετρο. Θα συντριβείτε σε λιγότερο από δέκα λεπτά, αν δεν σκεφτείτε μια λύση. Η μόνη λύση σε αυτή την κατάσταση είναι να ρίξετε τα υπάρχοντά σας, τουλάχιστον τα μισά. Είτε τα πράγματα σας είτε η ζωή σας. Τα κοιτάζετε και διστάζετε για μερικά δευτερόλεπτα. Αλλά στο τέλος αποφασίζετε να τα πετάξετε και να σώσετε τη ζωή σας. Το αερόστατο γίνεται πολύ πιο ελαφρύ και σταματά να χάνει υψόμετρο. Ρίχνετε μία ακόμα αποσκευή και αρχίζει να ανεβαίνει. Είστε ελεύθεροι.

Συμβαίνει καθημερινά με όλους μας σε λιγότερο δραματικές συνθήκες. Προσκολλώμαστε σε πράγματα και σκέψεις που έχουν συσσωρεύτει για πολλά χρόνια, και απλά δεν παρατηρούμε ότι μας βαραίνουν, όπως ένα περιττό φορτίο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή μας. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, για να απελευθερωθούμε ξανά:

1. Στοργή

Σύμφωνα με την βουδιστική φιλοσοφία, η στοργή είναι μία από τις αιτίες του πόνου. Έχουμε μια συνήθεια να προσκολλώμαστε στα πάντα που έχουν συμβεί στη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ένα μεγάλο μέρος μας κρατά στάσιμους: περιττά πράγματα, μέρη που βαριόμαστε, άσκοπες ενέργειες, κακούς ανθρώπους. Αναρωτηθείτε, είστε προσκολλημένοι σε από όλα αυτά;

2. Ενοχές

Στην ενοχή δεν υπάρχει απολύτως καμία λειτουργία. Τι θα αλλάξει, αν νιώθετε ενοχές; Τίποτα. Αυτό ακριβώς σας κρατά σε μια κατάσταση θλίψης και αυτομεμψίας.

3. Αρνητική σκέψη

Οι απαισιόδοξες και αρνητικές σκέψεις καθοδηγούν τις δράσεις μας προς ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Να θυμάστε ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας.

4. Αυτοκριτική

Αυτό συχνά είναι το πιο ευαίσθητο σημείο μας. Αρχικά, εμείς οι ίδιοι επικρίνουμε τον εαυτό μας με τις καλύτερες προθέσεις για να αλλάξουμε και να γίνουμε καλύτεροι, αλλά μερικές φορές ξεπερνάμε όλα τα όρια, και η κριτική που στρέφεται εναντίον μας, μας κάνει να νιώθουμε χειρότερα. Να είστε ευγενικοί και καλοί με τον εαυτό σας.

5. Προκατάληψη

Οι προκαταλήψεις μας εμποδίζουν. Το γεγονός αυτό περιορίζει την ικανότητά μας και εμποδίζει την εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές.

6. Επιβεβλημμένες υποχρεώσεις

Συνεχίζετε να κάνετε κάτι χωρίς κανένα προφανή λόγο, απλά επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει να το κάνετε; Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε με ειλικρίνεια τι πραγματικά χρειάζεστε. Δεν χρωστάτε τίποτα σε κανέναν.

7. Ανάγκη για έγκριση

Σκεφτόμαστε συχνά, αν οι ενέργειές μας έχουν εγκριθεί από τους άλλους. Αυτό θέτει ένα εμπόδιο στις επιθυμίες μας. Μην ακούτε τους άλλους, να ακούτε μόνο τον εαυτό σας.

8. Θέτουμε όρια

Τα περισσότερα όρια τα θέτουμε εμείς οι ίδιοι. Αλλά στη ζωή δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας. Προχωρήστε παραπέρα.

9. Κρατάμε κακίες

Η παραμικρή δυσαρέσκεια επηρεάζει την υγεία μας. Η επιστήμη έχει από καιρό αποδεχθεί ότι τέτοια αισθήματα, όπως ο θυμός, συνδέονται με την καρδιακή νόσο.

10. Η συνήθεια να αναβάλλουμε τα πάντα για αύριο

Στο υποσυνείδητο μας ζει ένας μικρός σαμποτέρ, που προσπαθεί να μας εμποδίσει να εκτελέσουμε σημαντικά καθήκοντα. Όταν νιώθετε ότι θέλετε να αναβάλλετε κάτι μέχρι αύριο, ή βαριέστε να το κάνετε, σκεφτείτε την ύπαρξή του, και αυτό θα σας κάνει να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας.

11. Ενοχλητικές σκέψεις

Γεννιούνται από τον φόβο και την αβεβαιότητα για το μέλλον μας. Η σκέψη ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι δυσάρεστο είναι μια παρατραβηγμένη ιδέα, που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι. Αναρωτηθείτε: «Έχετε πραγματικά στοιχεία;» Αν όχι, τότε δεν χρειάζεται να εξαντλείτε τον εαυτό σας.

12. Οι πρώην σύντροφοί μας

Είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό, και συχνά παθαίνουμε κατάθλιψη που μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καρδιά σας έχει κλειδώσει και το μυαλό σας σκέφτεται μόνο ένα πράγμα. Στην πραγματικότητα, δεν υποφέρετε από την απώλεια, αλλά από τη σκέψη της απώλειας.

13. Κακές αναμνήσεις

Οι κακές αναμνήσεις μπορούν να σας κάνουν να ξαναζήσετε άσχημες στιγμές και δυσάρεστες καταστάσεις που βιώσατε παλιά. Κρατήστε τις εκεί, όπου ανήκουν: στο παρελθόν.

14. Άχρηστα πράγματα

Συχνά συγκεντρώνουμε κάθε είδους μικροπράγματα στο δωμάτιό μας ή στο ντουλάπι μας, που θεωρούμε ότι κάποια στιγμή θα μας χρησιμεύσουν. Απαλλαγείτε από αυτά, κάντε την ατμόσφαιρα στο σπίτι ή το γραφείο σας πιο χαλαρή και αρμονική.

15. Κακές παρέες

Αν ο περίγυρός σας αποτελείται από άτομα που είναι ανειλικρινή, σας ζηλεύουν ή σας χειραγωγούν, μείνετε μακριά από αυτούς.

16. Ο εαυτός μας

Αυτό είναι ένα πολύ κοινό λάθος: βλέπουμε τους εαυτούς μας όπως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Αυτό περιορίζει τις δράσεις μας στο παρόν και τα σχέδια μας για το μέλλον, γιατί γινόμαστε προσκολλημένοι με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να ήσασταν ένα άλλο άτομο στο παρελθόν και τώρα να είστε εντελώς διαφορετικοί.

17. Η ταύτιση με το επάγγελμα

Αυτή είναι μία από τις συνέπειες της σύγχρονης επιχειρηματικής ζωής: μόλις έχουμε επιλέξει ένα επάγγελμα, θα πρέπει αφοσιωθούμε σε αυτό πλήρως. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απλά ένας ρόλος.

18. Αποδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς

Υπάρχουν δημοφιλείς δραστηριότητες ή συμπεριφορές που μας επιβάλλονται σε μια συγκεκριμένη κοινωνία. Και εμείς τις ακολουθούμε, παρά το γεγονός ότι δεν μας ενδιαφέρουνν: μπορεί να είναι ένα δημοφιλές show ή η μόδα, που επιβάλλει ανορεξικά πρότυπα. Μην ακολουθείτε το πλήθος, να είστε μοναδικοί.

19. Παίρνουμε τα προβλήματα των άλλων προσωπικά

Πολύ συχνά γινόμαστε πάρα πολύ ευαίσθητοι σε γεγονότα στις ζωές άλλων ανθρώπων. Ανησυχούμε και υποφέρουμε σαν να τα βιώνουμε εμείς οι ίδιοι. Κοιτάξτε τα πράγματα από μια πιο μακρινή προοπτική, και η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη. Δείτε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και ισορροπημένα, εστιάζοντας στις δικές σας προτεραιότητες.

20. Ο χρόνος

Ο χρόνος αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες του συναισθηματικού στρες. Είμαστε σκλάβοι της έννοιας του χρόνου, ακόμη και σε στιγμές χαλάρωσης. Αυτή η ιδέα αιχμαλωτίζει την αληθινή ελευθερία μας και μας περιορίζει.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr