ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ: Δείτε πως βλέπουν τον κόσμο όσοι έχουν αχρωματοψία!

img

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν για την αχρωματοψία, πολλοί από μας – τουλάχιστον 0,5% των γυναικών και 8% των αντρών – πάσχουν από κάποιας μορφής ανακριβούς αντίληψης των χρωμάτων.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε το πώς βλέπουν τα χρώματα διάφοροι άνθρωποι με αχρωματοψία από όλο τον κόσμο και από ότι φαίνεται οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται μόνο άσπρο και μαύρο.

Υπάρχουν αρκετές μορφές της αχρωματοψίας, αλλά εμείς επικεντρωθήκαμε στις πιο συνηθισμένες.

Δείτε τα αποτελέσματα!

viraltopnews.gr

Ένας άνθρωπος με κανονική όραση βλέπει τον κόσμο με αυτά τα χρώματα.

viraltopnews.gr

Η Deuteranomalia είναι η πιο συνηθισμένη μορφή της αχρωματοψίας. Περίπου το 4,63%β των αντρών πάσχουν από αυτή την μορφή και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν. Φαίνεται στην φωτογραφία πως τα χρώματα δεν είναι τόσο φωτεινά, ειδικά το πράσινο και το κόκκινο.

viraltopnews.gr

Η Protanopia είναι μία λιγότερη διαδεδομένη μορφή της αχρωματοψίας και μόνο το 1% των αντρών την βιώνουν. Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου είναι ξεθωριασμένες και οι κίτρινες και οι μπλε μένουν ανεπηρέαστες.

viraltopnews.gr

Η Tritanopia είναι μία πολύ σπάνια μορφή αχρωματοψίας που επηρεάζει και γυναίκες και άντρες σε ισάξιο βαθμό. Όσοι πάσχουν από αυτή, βλέπουν τον κόσμο σε γκρι και ροζ τόνους.

viraltopnews.gr

Η ολοκληρωτική αχρωματοψία υπάρχει αλλά είναι πολύ σπάνια: μόνο το 0.00003% του παγκόσμιου πληθυσμού την έχει.

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr

viraltopnews.gr