ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Αποζημίωση για ηθική βλάβη διεκδικεί από το δημόσιο η μητέρα της Μυρτώς

img

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ημέρα συζήτησης ενώπιον της δικαιοσύνης της προσφυγής με την οποία διεκδικεί αποζημίωση η μητέρα της Μυρτώς που, πριν από περίπου πεντέμισι χρόνια, δέχτηκε βάναυση επίθεση στην Πάρο με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ως δικαστική συμπαραστάτρια του νεαρού κοριτσιού η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία για ότι συνέβη στο παιδί της.

Όπως αναφέρει στην αγωγή της Ξ· μητέρα της Μυρτώς, Ξ· αστυνομία όφειλε Ξ½Ξ± ΞΌΞ·Ξ½ έχει επιτρέψει την παράνομη είσοδο στη χώρα του Πακιστανικής καταγωγής Ahmed Waqas, ΞΏ οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια ΞΊΞ±ΞΉ 24 χρόνια κάθειρξη, ενώ υπογραμμίζει πως ενώ εισήλθε στην Ελλάδα ΞΈΞ± έπρεπε εγκαίρως Ξ½Ξ± τον εντοπίσει ΞΊΞ±ΞΉ Ξ½Ξ± κινήσει τις διαδικασίες απέλασής του.

Οι παραλείψεις της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την αγωγή, επέτρεψαν στον νεαρό Πακιστανό «να κυκλοφορεί παρανόμως και ανενόχλητα στη χώρα μας, χωρίς να έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος των στοιχείων του και χωρίς να έχει καταγραφεί η είσοδός του στη χώρα» με τα γνωστά μοιραία αποτελέσματα.

Εάν είχαν συμβεί τα παραπάνω όπως υπογραμμίζεται «ο δράστης δεν ΞΈΞ± βρισκόταν στη χώρα ΞΌΞ±Ο‚ ΞΊΞ±ΞΉ κατ’ επέκταση δεν ΞΈΞ± συνέβαινε το γεγονός του βιασμού της από τον δράστη, αλλά ΞΊΞ±ΞΉ της ανεπανόρθωτης βλάβης της Ο…Ξ³ΞµΞ―Ξ±Ο‚ της που προκλήθηκε από τα βάναυσα χτυπήματܠτου».

«Η ζωή της έχει πλέον καταστραφεί πλήρως», αναφέρει Ξ· μητέρα της Μυρτώς, εξηγώντας τους λόγους Ξ³ΞΉΞ± τους οποίους διεκδικεί αποζημίωση. «Ήταν Ξ­Ξ½Ξ± κορίτσι 15 ετών, όταν συνέβη το γεγονός, πολύ καλή μαθήτρια, ΞΌΞµ το μέλλον όλο  μπροστά της ΞΊΞ±ΞΉ από την ημέρα του ατυχήματος έως ΞΊΞ±ΞΉ σήμερα αλλά ΞΊΞ±ΞΉ Ξ³ΞΉΞ± ολόκληρη τη ζωή της πάσχει από σπαστική τετραπληγία ΞΌΞµ λειτουργική αφασία. (…)

Το ποσό αυτό είναι απολύτως εύλογο, ιδίως εάν συνεκτιμηθεί η εγκληματική αμέλεια των οργάνων της διοίκησης να αποτρέψουν τόσο την είσοδο του δράστη στη χώρα μας όσο και τη σύλληψη του για δύο χρόνια, στα οποία κυκλοφορούσε παράνομα» επισημαίνει.

Παράλληλα, η Μαρία Κοτρώτσου διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο και μηνιαίο επίδομα ύψους 2.977 ευρώ για την φροντίδα της κόρης της εφ’ όρου ζωής. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, το νεαρό κορίτσι χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεύτρια για να την φροντίζει, αναλώσιμα (σύριγγες τροφής, ειδικά μαξιλάρια, γάζες κ.λπ.), φάρμακα, απολύτως αναγκαίες επισκέψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπείες και μηνιαίες αιμοληψίες.

Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της Μυρτώς ζητούν συνολική αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστησαν και οι ίδιες οι οποίες δηλώνουν συντετριμμένες μετά την επίθεση στη Μυρτώ.

«Το γεγονός αυτό επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα όταν αντικρίζω την κόρη μου Μυρτώ στην κατάσταση που περιγράφω, δηλαδή σε κατάσταση αφασίας, χωρίς να μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια της, χωρίς να μπορεί να καταλάβει και να επικοινωνήσει μαζί μας, με συνεχή μηχανική υποστήριξη, με κρίσης επιληψίας και γνωρίζοντας ότι το παιδί μου δεν θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν τις αποτρόπαιες πράξεις του δράστη, αλλά ούτε καν σε μία κατάσταση στην οποία να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το τελευταίο πιστοποιητικό αναπηρίας προκύπτει πως το ποσοστό αναπηρίας της Μυρτώς ανέρχεται σε 100% «κατά ιατρική πρόβλεψη από 4-6-2013 έως και εφ’ όρου ζωής».

 


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr