ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Η Επιστήμη Μίλησε: Έρευνες έδειξαν πως αυτοί που Βρίζουν είναι ΠΙΟ Ειλικρινείς και Ντόμπροι Άνθρωποι!

img

Όταν οι άνθρωποι ακούνε κάποιον να βρίζει δημοσίως, η πρώτη τους σκέψη είναι ότι ο άλλος είναι αγενής ή ενοχλητικός. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Ολλανδία, υπάρχει ένα θετικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αποδοθεί σε όσους βρίζουν: η ειλικρίνεια.

Το Τμήμα Εργασίας και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Maastricht διεξήγαγε τρεις έρευνες για την βωμολοχία σε επίπεδο ατομικό, κοινωνικό και κοινωνικών μέσων και όλες συμφώνησαν ότι όσοι βρίζουν είναι πιο ειλικρινείς.

“Τα ευρήματα των τριών ερευνών, τα οποία συνάδουν, δείχνουν ότι η θετική σχέση ανάμεσα στην βωμολοχία και την ειλικρίνεια είναι δυνατή”, λέει ο Gilad Feldman από το Τμήμα Εργασίας και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Maastricht στο άρθρο που θα δημοσιευτεί στο Journal of Psychological and Personality Science.

“Η σχέση που βρέθηκε σε ατομικό επίπεδο μεταφράζεται σε κοινωνικό επίπεδο”, συνέχισε. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου ξεκίνησαν θέλοντας να επιλύσουν μια μεγάλη διαμάχη για την βωμολοχία ανάμεσα στους κοινωνικούς κύκλους της επιστήμης.

Μία σχολή σκέψης υποστηρίζει ότι λόγω του ότι η βωμολοχία θεωρείται ταμπού, οι άνθρωποι που βρίζουν είναι συχνά πιο πιθανό να σπάνε και άλλες κοινωνικές νόρμες. Αντίθετα, έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίζουν συχνά είναι πιο αυθεντικοί από όσους δεν βρίζουν.

Σε ατομικό επίπεδο, οι ερευνητές ρώτησαν 276 άτομα πόσο συχνά βρίζουν και τους έδωσαν το ερωτηματολόγιο προσωπικότητας Eysenck για να μετρήσουν την ειλικρίνεια τους. “Η βωμολοχία και η ειλικρίνεια βρέθηκε ότι συσχετίζονται σημαντικά και θετικά, δείχνοντας ότι όσοι βρίζουν περισσότερο ήταν πιο ειλικρινείς στις ενημερώσεις τους στο Facebook”, έγραψαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές στην συνέχεια εξέτασαν 70.000 αλληλεπιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και συνέκριναν την συχνότητα της χρήσης βωμολοχίας με τον αριθμό δεικτών ειλικρίνειας στις συζητήσεις τους. Αυτό επίσης οδήγησε τους ερευνητές στο ίδιο συμπέρασμα: οι άνθρωποι που βωμολοχούν περισσότερο, είναι πιο ειλικρινείς.

Τέλος, οι ερευνητές εξέτασαν το θέμα και σε κοινωνικό επίπεδο, ερευνώντας τις Αναλύσεις Ακεραιότητας του 2012 από 48 πολιτείες των ΗΠΑ και τις συνέκριναν με τα δεδομένα βωμολοχίας από την έρευνα στο Facebook. Η έρευνα αποκάλυψε ότι πολιτείες όπως το New Jersey, με υψηλά ποσοστά βωμολοχίας, είχαν και υψηλά ποσοστά στην ανάλυση ακεραιότητας.

Οι πολιτείες όπου οι κάτοικοι απέφευγαν τις βωμολοχίες, όπως η Νότια Καρολίνα, είχαν μικρότερα ποσοστά στην κυβερνητική ακεραιότητα και την ειλικρίνεια. “Ξεκινήσαμε προκειμένου να βρούμε μια εμπειρική απάντηση σε αντίθετες απόψεις αναφορικά με την σχέση ανάμεσα στην βωμολοχία και την ειλικρίνεια”, έγραψαν οι ερευνητές.

“Σε τρεις έρευνες, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, βρήκαμε ότι το υψηλότερο ποσοστό χρήσης βωμολοχίας σχετίζεται με μεγαλύτερη ειλικρίνεια.”

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αμφιβάλλετε για το αν κάποιος είναι ειλικρινής μαζί σας, δώστε προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιεί. Αν βρίζει πολύ, τότε πιθανόν να είναι άτομο που μπορείτε να εμπιστευτείτε.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr