ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 6 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δείχνουν ότι Κινδυνεύει η Υγεία σας και ΠΡΕΠΕΙ να πάτε αμέσως στο Γιατρό. Προσοχή στο #5!

img

Όλοι γνωρίζουν τους θρόμβους αίματος που προκαλούνται από μελανιές ή χτυπήματα: είναι ενοχλητικοί και μερικές φορές προκαλούν έναν ελαφρύ σπασμό, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ γι’αυτό.

viraltopnews.gr

Κάποιοι θρόμβοι όμως δεν είναι άκακοι. Μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό και άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα. Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, καλό θα ήταν να προγραμματίσετε ένα τσεκ-απ σύντομα.

1. Πρήξιμο ή εξόγκωμα σε κάποιο άκρο

Μέσα στο πρήξιμο μπορεί να υπάρχει φλεβική θρόμβωση, δηλαδή θρόμβος, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσει την ποσότητα οξυγόνου που φτάνει στα ζωτικά όργανα και να προκαλέσει ακόμα και καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

2. Πόνος στα πόδια Αυτό είναι συχνά σημάδι θρόμβωσης, ειδικά όταν ο πόνος είναι σαν κράμπα.

3. Κόκκινες γραμμές στο δέρμα

Η μελανιά ή το κάκαδο μετά από ένα κόψιμο είναι επίσης σημάδι θρόμβου. Αλλά αν δείτε κόκκινες γραμμές κάτω από το δέρμα να ακολουθούν τις φλέβες, τότε δεν είναι φυσιολογικός μώλωπας. Αν οι γραμμές είναι ζεστές, συμβουλευτείτε έναν γιατρό άμεσα.

viraltopnews.gr

4. Πόνοι στο στήθος ενώ αναπνέετε βαθιά

Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη θρόμβου στους πνεύμονες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή. Αν πονάτε όταν αναπνέετε, καλό θα ήταν να το ελέγξετε.

5. Δυσκολία στην αναπνοή

Αν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε βαθιά, μπορεί επίσης να είναι σημάδι θρόμβου στους πνεύμονες. Αν νιώσετε ένα φτερούγισμα στο στήθος, την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά ή ζαλάδα, τότε πρέπει να το ελέγξετε άμεσα.

viraltopnews.gr

6. Ανεξήγητος βήχας

Αν ξαφνικά βήχετε χωρίς να είστε κρυωμένοι ή να έχετε άλλο λόγο, ελέγξτε τον καρδιακό παλμό σας. Αν δεν είναι φυσιολογικός (και σίγουρα αν συνδέεται με κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα), καλέστε τον γιατρό σας.

Κανείς δεν θέλει να γίνεται υποχόνδριος ή να ανησυχεί όλη την ώρα. Αλλά στην περίπτωση των παραπάνω 6 συμπτωμάτων, μπορεί να πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου το αν θα τα λάβουμε σοβαρά υπόψη.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr