ΠΟΤΑ-ΡΟΦΗΜΑΤΑ: Χριστουγεννιάτικο Manhattan!

img

60ml κόκκινο βερμούτ

60ml λευκό βερμούτ

60ml gin

100ml σιρόπι μπαχαρικών

Για το σιρόπι μπαχαρικών:

100ml νερό

50g καστανή ζάχαρη

50g ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλλα

½ πορτοκάλι

5 γαρύφαλλα

½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τα υλικά για το σιρόπι μπαχαρικών για 30 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και σουρώνετε.
Χτυπάτε όλα τα υλικά για το κοκτέιλ σε σέικερ με πάγο.
Σουρώνετε και σερβίρετε σε ποτήρι μαρτίνι με ένα ξυλάκι κανέλλας και λίγο ξύσμα πορτοκάλι.


ΠΗΓΗ: » apithano.gr