ΠΕΡΙΕΡΓΑ: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ υπάρχει μέσα σε ένα Σπυράκι; Η απάντηση σίγουρα θα σας Αηδιάσει!

img

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσατε έναν καλό ύπνο, και ξυπνήσατε έχοντας ένα τεράστιο και ενοχλητικό σπυράκι; Κάθε φορά που μας συμβαίνει αυτό, πάντα θέτουμε την ίδια ερώτηση: «Τι στο καλό κρύβεται μέσα του και πώς να το ξεφορτωθώ;»

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά μέσα σε κάθε σπυράκι ευδοκιμούν ένας συνδυασμός βακτηρίων, σμήγματος, νεκρών κυττάρων και λευκών αιμοσφαιρίων.

Αυτό το βακτήριο, που ονομάζεται Προπιονιβακτήριο της ακμής, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο επιθετικό όσο ακούγεται. Το συγκεκριμένο είδος βρίσκεται μέσα και πάνω στο δέρμα σας, και δεν προκαλεί κακό, εκτός αν…

viraltopnews.gr

… οι σμηγματογόνοι αδένες σας εργάζονται υπερωρίες και παράγουν υπερβολικό σμήγμα. Όταν συμβεί αυτό, τόσο τα βακτήρια όσο και το σμήγμα ενώνονται και προκαλούν στο σώμα σας να σκεφτεί ότι είναι μια λοίμωξη.

Όταν η ένωση βακτηρίων-σμήγματος βγει λίγο εκτός ελέγχου, τα λευκά αιμοσφαίρια συγκεντρώνονται και εργάζονται για να φέρνουν τάξη στην περιοχή. Αν και η εμφάνιση των λευκών αιμοσφαιρίων σημαίνει ότι το σώμα σας έχει μια υγιή αντίδραση, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια επιβαρυντική παρενέργεια-φλεγμονή.

Οι προφανείς – και όχι και τόσο προφανείς λόγοι – που αποκτάτε σπυράκια

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που προκαλούν ακμή: ορμόνες, φάρμακα, κακή διατροφή και άγχος.

Οι ορμόνες, πιθανότατα ο πιο βασικός ένοχος, μπορούν να συμβάλουν στην ακμή επειδή δημιουργούν περισσότερο σμήγμα στο δέρμα.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μόνο η «σωστή» ποσότητα σμήγματος και βακτηρίων είναι καλή, αλλά αν τα επίπεδα σας έχουν διαταραχθεί, τότε οι πιθανότητές να εμφανίσετε σπυράκια είναι υψηλότερες από το κανονικό. Ο αριθμός των ανδρογόνων είναι συνήθως στο μέγιστο κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και όταν μια γυναίκα λαμβάνει αντισυλληπτικά.

Όσον αφορά τα φάρμακα, τα αντισυλληπτικά συνήθως κατηγορούνται για την επιδείνωση της ακμής, αλλά τα φάρμακα που περιέχουν στεροειδή και λίθιο είναι γνωστό ότι προκαλούν ακόμη περισσότερη βλάβη στο δέρμα.

viraltopnews.gr

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι συχνά απολαμβάνουν σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή σε υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως πατατάκια και σοκολάτα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ακμή.

Ως γνωστόν, το άγχος επιδεινώνει την κατάσταση του δέρματος. Αν και οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, πιστεύουν ότι έχουν κάποια σχέση με το πώς τα μεταβαλλόμενα επίπεδα ορμονών του σώματος αντιδρούν στις αγχωτικές καταστάσεις. Ακόμα ένας λόγος για να χαλαρώσετε!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr