ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου!
Υλικά:
12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ( αν δεν σας αρέσει η γεύση, χρησιμοποιείστε κανονικό βούτυρο )
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φτερά κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί, και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα φτερά στη σάλτσα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 15λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να πήξει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: » apithano.gr