ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Άσχημα τα νέα αν βάζεις ζάχαρη & γάλα στον καφέ

img

Όπως και με το φαγητό έτσι και στην περίπτωση του καφέ δεμ υπάρχει λάθος και σωστό. Σκέτος ή με ζάχαρη, με γάλα ή χωρίς, όλα έχουν να κάνουν με το γευστικό προφίλ του καθενός και τις προτιμήσεις του.

Αν είσαι ανάμεσα σε όσους προτιμούν το καφεδάκι του black χωρίς κανένα έξτρα υλικό είσαι από τους τυχερούς κι αυτό γιατί νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που οι περισσότεροι μπαρίστες γνωρίζουν καλά: ο καφές κανονικά πίνεται σκέτος, ειδάλλως μιλάμε για ρόφημα.

Όπως μας λένε οι ειδικοί δεν είναι μόνο η γεύση που αλλοιώνεται αλλά το γεγονός πως καταλήγουμε να παίρνουμε ένα μάτσο θερμίδες. Το ίδιο μάλιστα ισχύει και για όσους συνηθίζουν να πίνουν το τσάι τους με ζάχαρη και γάλα αν και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα δε φαίνεται να είναι τόσο τραγικό.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, μελέτησαν δείγμα 19.400 ατόμων που αγαπούν τον καφέ και το τσάι για να βγάλουν τα συμπεφράσματά τους.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν το πόσες θερμίδες μπορούν να πάρουν από το πρωινό τους καφεδάκι, βάζοντας μέσα κάθε τι το λιπαρό, ακόμη και κρέμα γάλακτος. Σε σύγκριση μάλιστα με άλλα ροφήματα, όπως για παράδειγμα το τσάι, ο καφές τείνει να είναι η μεγαλύτερη θερμιδική βόμβα. Για να μην αναφερθούμε και σε όλα αυτά τα ροφήματα καφέ που σερβίρονται με μια παχιά στρώση κρέμας γάλακτος και σιροπιών.

Αυτό όμως που δείχνει η μελέτη είναι πως ένας γλυκός καφές με γάλα κρύβει τον κίνδυνο της… λιγούρας για γλυκό. Όπως αποδείχτηκε είναι πιο πιθανό να φάμε γλυκάκι μαζί με τον καφέ όταν αυτός είναι γλυκός και με γάλα αντί για όσους τον προτιμούν σκέτο.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr