ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ: Γιατί αισθάνεσαι τόσο καλά με τους οργασμούς;

img

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί οι οργασμοί μας κάνουν να νιώθουμε τόσο καλά; Την απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει μια καινούργια έρευνα που εξηγεί τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν φτάνουμε στην κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης.

Ο νευροεπιστήμονας Adam Safron του Northwestern University των Η.Π.Α. κατάφερε να χαρτογραφήσει το πώς η σεξουαλική διέγερση και η κλιμάκωσή της επηρεάζουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η σεξουαλική διέγερση επικεντρώνει στους νευρώνες μας με τέτοιο τρόπο που μας στέλνει σε κατάσταση τρανς, καθώς μπλοκάρει οτιδήποτε άλλο  στο μυαλό και να επικεντρώνει αποκλειστικά, με ένταση, μόνο στην αίσθηση.

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ξεχνάμε ποιοι είμαστε και δεν αντιλαμβανόμαστε συναισθήματα, ήχους και μυρωδιές γύρω μας. Καμία άλλη φυσιολογική διέγερση δεν μπορεί να δημιουργήσει αυτό τον βαθμό συγκέντρωσης. «Το σεξ είναι μια πηγή απόλαυσης, διέγερσης των αισθήσεων και συναισθηματικής επαφής, αλλά πέρα απ’ αυτά, είναι μια διαφορετική κατάσταση συνείδησης» λέει ο Dr. Safron.

Μέσα από τη μελέτη και την παρατήρηση, ο Δόκτωρ διαπίστωσε ότι η διαδικασία της κλιμάκωσης στον οργασμό έχει έναν ρυθμό, αντίστοιχο μ’ αυτό τον ρυθμό της μουσικής και του χορού, που μπορεί να πυροδοτήσει τους νευρώνες στο μυαλό μας και να μας βάλει σ’ αυτή την κατάσταση τρανς. Αυτό σημαίνει, εξηγεί, ότι ίσως πρέπει να στραφούμε σε πιο …ρυθμικά μονοπάτια σχετικά με τη σεξουαλικότητά μας.


ΠΗΓΗ: » joytv.gr