ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Γεμιστό στήθος γαλοπούλα για ένα μοναδικό δείπνο!
Θέλετε να ετοιμάσετε ένα δείπνο ξεχωριστό για εσάς και τον σύντροφό σας, ή για εσάς και την παρέα σας; Σας έχουμε τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
1. 1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας χωρίς το κόκκαλο (τα δύο στήθη ενωμένα μαζί με το δέρμα). Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε τότε πάρτε 2 στήθη μαζί
2. 30 φέτες καλής ποιότητας bacon
3. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4. 30 ml ελαιόλαδο
5. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
7. 150γρ. σύγκλινο κομμένο σε κυβάκια
8. 75γρ. κουκουνάρια
9. Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
10. 100γρ. χονδροκτριμμένη γαλέτα
11. ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
12. 1 ματσάκι φασκόμηλο ψιλοκομμένο
13. 300ml λευκό κρασί
14. 500ml ζωμό κότας
15. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon maille
16. 1-2 κουταλιές corn flour διαλυμένες σε λίγο νερό
17. Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Για τη γέμιση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πρώτα το σύγκλινο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στη γέμιση τα κουκουνάρια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τη γαλέτα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν δεν έχουμε ολόκληρο στήθος μπορούμε να τοποθετήσουμε 2 στήθη το ένα δίπλα στο άλλο και να πράξουμε το ίδιο
2. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και τη κτυπάμε με ένα μπάτη για να την απλώσουμε και να την λεπτύνουμε έως ότου το πάχος της γαλοπούλας είναι παντού 5cm. Θα διαμορφωθεί έτσι ένα ορθογώνιο κομμάτι γαλοπούλας που εμείς θα γεμίσουμε
3. Ξεχωριστά και σε ένα άλλο πάγκο εργασίας απλώνουμε κάτω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου διαστάσεων 60x90cm και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο τις φέτες bacon σε διαστάσεις 35x 45 (περίπου)και πάνω σε αυτές τοποθετούμε τη γαλοπούλα. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα πάνω στο bacon. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω τη γέμιση.
4. Κάνουμε τη γαλοπούλα σε ρολό και τη ψήνουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι ένα θερμόμετρο που το έχουμε τοποθετήσει μέσα στη γαλοπούλα δείξει 70°c
5. Τα τελευταία 15 λεπτά του ψησίματος μπορείτε να ξετυλίξετε τη γαλοπούλα από το αλουμινοχάρτο. Θα έχει κρατήσει το σχήμα της. Όταν η γαλοπούλα είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε μία πιατέλα τη σκεπάζουμε και την ξαναβάζουμε στο φούρνο αφού τον κλείσουμε.
ΠΗΓΗ: » joytv.gr