ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Είστε ακαταμάχητοι; 5 γνωρίσματα

img

Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι οι ακαταμάχητοι άνθρωποι και πώς μας κάνουν να αισθανόμαστε. Έχουν κάτι ιδιαίτερο: ένα φως, ένα χάρισμα και μια γοητεία που είναι πέρα από τη σωματική εμφάνιση.

Αρχικά μπορεί να πιστεύουμε ότι κάποιος γεννιέται με αυτήν την ικανότητα να έλκει τους άλλους και ότι η ελκυστικότητα του τρόπου με τον οποίο φέρεται στους άλλους καθώς οι χειρονομίες του τού έρχονται φυσικά.

Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στην εποχή των «συμβούλων προσωπικής ανάπτυξης» και των γκουρού, που μπορούν να μας καθοδηγήσουν προς την ανάπτυξη πολυάριθμων ικανοτήτων για μεγαλύτερη επιτυχία στην καθημερινή μας ζωή, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το να είναι κανείς ακαταμάχητος συνδέεται με τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Ταυτόχρονα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η ιδιότητα δεν έχει καμία σχέση με τη σωματική ελκυστικότητα. Περιλαμβάνει παράγοντες επιρροής που έχουν να κάνουν με το βάθος και το ενδιαφέρον και είναι πέρα από ένα πρόσωπο ή ένα σώμα.

Μιλάμε για το πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους, πώς τους συμπεριφερόμαστε και ακόμα και πώς τους εμπνέουμε.

Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ακαταμάχητοι άνθρωποι.

1. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να συνδέονται με τους άλλους

Ο Travis Bradbery είναι ένας από τους συγγραφείς που έχουν πουλήσει τα περισσότερα βιβλία πάνω στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Όλα τα κείμενά του έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό: να διδάξουν στους ανθρώπους διάφορες ικανότητες έτσι ώστε να αισθάνονται πιο επιτυχημένοι και πιο ευτυχισμένοι.

Ίσως επίσης να πιστεύετε ότι οι ακαταμάχητοι άνθρωποι μπορούν να συνδέονται με τους άλλους επειδή έχουν ένα ανεξήγητο «κάτι» που τους το επιτρέπει.

Αυτό το «κάτι» στην πραγματικότητα είναι μια σειρά από χαρακτηριστικά που μαθαίνονται. Είναι τα εξής:

 • Ενσυναίσθηση. Δίνουν αξία στο άτομο με το οποίο μιλάνε.
 • Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι συναισθηματικά ανοιχτοί και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους με ζεστασιά.
 • Μεταδίδουν εμπιστοσύνη και σιγουριά.
 • Είναι ικανοί να κάνουν το άτομο που είναι μαζί τους να αισθάνεται ξεχωριστό.

2. Κατανοούν την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι έλκουν τους άλλους επειδή συμπεριφέρονται στους γύρω τους με τον ίδιο σεβασμό που τρέφουν για τον εαυτό τους.

 • Δεν εκθέτουν ευάλωτες πτυχές, δεν φοβίζουν, δεν χτίζουν τείχη ούτε χρησιμοποιούν την εγωιστική γλώσσα του σαρκασμού.
 • Ταυτόχρονα κατανοούν ότι όλοι έχουν ανάγκη να τους συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια. Όταν υπάρχει σεβασμός, οι άνθρωποι «ανθίζουν» και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
 • Όλοι το έχουμε προσέξει κάποια στιγμή. Όταν κάποιος μάς συμπεριφέρεται καλά και μας εκτιμά, αυτό μας κινητοποιεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μας δίνει δύναμη.

3. Προστατεύουν τα προσωπικά σας όρια

Υπάρχει κάτι που μας αρέσει να βλέπουμε στους άλλους: το να ξέρουν να σέβονται τον χρόνο και τον προσωπικό χώρο των άλλων, το να κατανοούν τα προσωπικά όρια και να έχουν επίγνωση αυτών.

 • Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επεμβαίνουν στις υποθέσεις μας, να ζητάνε χάρες και να εισβάλλουν στον χώρο τον οποίο ο καθένας μας χρειάζεται για την αυτοεκτίμηση και την εσωτερική ισορροπία του.
 • Όμως οι ακαταμάχητοι άνθρωποι σας προστατεύουν, σας υπερασπίζονται και σας σέβονται. Δεν θα θυμώσουν ποτέ αν πείτε «όχι, δεν έχω όρεξη να βγω σήμερα» ή «δεν συμφωνώ με την άποψή σου».

Γνωρίζουν πώς να δείχνουν έναν αόρατο σεβασμό χωρίς λόγια φέρνοντας αρμονία στη σχέση, μέσα στην οποία αισθανόμαστε ότι μας στηρίζουν, μας εκτιμούν και ακόμα και μας προστατεύουν.

4. Βλέπουν τη ζωή με θετικό τρόπο

 • Όταν μιλάμε για θετικότητα, αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχουν άνθρωποι μη ρεαλιστικά θετικοί, που νομίζουν ότι τα πράγματα γίνονται μόνα τους, ή ότι τα καλά πράγματα θα συμβούν αν τα ευχηθούν πολύ.
 • Όμως οι ακαταμάχητοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η ζωή είναι αγώνας, προσπάθεια και ξεπέρασμα δυσκολιών.
 • Όλα όσα κάνουν φανερώνουν μια θετική στάση που τρέφεται από την ελπίδα, το θάρρος και τον ενθουσιασμό.

Η ενέργεια και η ζωτικότητά τους είναι μεταδοτικές.

5. Είναι φάροι στην καταιγίδα

Μας προσφέρουν ενθάρρυνση, φως και κινητοποίηση. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι κάνουν το δύσκολο να μοιάζει εύκολο και έχουν μια ταπεινή καρδιά που μας καθησυχάζει, χωρίς να ζητούν τίποτα σε αντάλλαγμα.

 • Για να είναι κανείς φάρος στην καταιγίδα χρειάζεται, πάνω από όλα, θέληση. Πρέπει επίσης να είναι πρόθυμος να δει δυνατότητες εκεί που άλλοι βλέπουν μόνο προβλήματα, να έχει το θάρρος να ξεπερνάει όρια και να κάνει το καλύτερο για το κοινό καλό, έτσι ώστε όλοι να κερδίζουν και κανένας να μη χάνει.
 • Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι τόσο απλό το να έχει κανείς μια στάση απέναντι στη ζωή χάρη στην οποία αναγνωρίζει τον εαυτό του στους άλλους, επιδιώκει το κοινό καλό και είναι ανεκτικός, κάτι τόσο αναγκαίο στις μέρες μας.
 • Το να είμαστε ακαταμάχητοι μπορεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση στην καθημερινή μας ζωή, όμως αξίζει να προσπαθήσουμε.

Για να το επιτύχετε, αρχίστε φροντίζοντας τον εαυτό σας και την προσωπική σας εξέλιξη, έτσι ώστε σιγά-σιγά να μπορείτε να προσφέρετε τον καλύτερο εαυτό σας στους άλλους με το να είστε εσείς ευτυχισμένοι.

Επειδή, όταν είστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και ευτυχισμένοι, αυτό φαίνεται. Και τότε η μαγεία είναι μεταδοτική και γίνεστε για τους άλλους ακαταμάχητοι.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr