ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Λαχταριστή συνταγή για Τιραμισού!
Δροσερό ιταλικό γλυκό, ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ!
Η συγκεκριμένη συνταγή θα είναι μια σίγουρα επιτυχία μιας και έρχεται με την εγγύηση της γνωστής ιστοσελίδας icookgreek.com!
Υλικά
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού δυνατό καφέ φίλτρου
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ του καφέ (Kalhua κ.λπ.)
- 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα (mascarpone ή ricotta ή Philadelphia)
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκοι αυγών και 4 ασπράδια
- λίγο κακάο σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Συμβουλή
Πολλές παλιές συνταγές αλλά και αρκετές γαλλικές ή ιταλικές συνταγές ζαχαροπλαστικής χρειάζονται ωμό αυγό. Επειδή στις μέρες μας ακούγονται πολλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συστήνουν να περνιούνται τα αυγά από μπεν μαρί στους 70-75 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr