ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11 γεγονότα για το σώμα μας που αποδείχτηκαν ότι είναι μύθοι

img

Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία για το σώμα μας που μάθαμε στο σχολείο ή ακούσαμε από τους ενήλικες. Ωστόσο, πολλά από αυτά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από αυτά τα γεγονότα σχετικά με το σώμα μας, που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε.

Μύθος #1 Τα δισκία βιταμινών μας κρατούν υγιείςviraltopnews.gr

Με μόνο ένα δισκίο, μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας! Αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι βιταμίνες ρυθμίζουν μόνο τις διαδικασίες στο σώμα μας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τη λήψη τους υπό μορφή δισκίων, δεδομένου ότι η υπερβολική δόση αυτών μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Μύθος #2 Το αποξυγονωμένο αίμα έχει μπλε χρώμαviraltopnews.gr

Το αίμα που στερείται του οξυγόνου, το οποίο αντλείται μέσω των φλεβών προς την καρδιά, σίγουρα δεν είναι μπλε – είναι σκούρο κόκκινο χρώμα. Στα σχολικά βιβλία έχει χρώμα μπλε για να τονίσει την αντίθεση με το οξυγονωμένο αίμα. Οι φλέβες που μπορείτε να δείτε μέσα από το δέρμα σας και φαίνονται μπλε, συμβαίνει επειδή το φως που πέφτει πάνω τους διαθλάται.

Μύθος #3 Η καστανή ζάχαρη είναι πιο υγιεινή από την λευκήviraltopnews.gr

Στην πραγματικότητα, η λευκή και η καστανή ζάχαρη είναι το ίδιο πράγμα. Διαφέρουν ως προς το ποσοστό της μελάσσας, η οποία δίνει σε ένα προϊόν ένα σκοτεινό χρώμα. Η καστανή ζάχαρη συχνά θεωρείται λανθασμένα ως πιο υγιεινή επειδή δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η λευκή ζάχαρη, λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας νερού που περιέχει η πρώτη.

Μύθος #4 Το αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα viraltopnews.gr

Μια μεγάλη ποσότητα αλκοόλ επηρεάζει τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα μας και μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη οξυγόνου. Αυτό μπορεί να βλάψει τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά δεν κάνει τίποτα στα ίδια τα κύτταρα.

Μύθος #5 Η ζάχαρη προκαλεί υπερκινητικότητα στα παιδιάviraltopnews.gr

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά – δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μύθος. Η ζάχαρη σημαίνει θερμίδες και οι θερμίδες σημαίνουν ενέργεια. Έτσι, όταν κάποια παιδιά τρώνε πολλά γλυκά, η ενέργεια απλά ρέει άφθονη. Αλλά να θυμάστε ότι, πάνω από όλα, η ζάχαρη είναι επιβλαβής για τα δόντια τους.

Μύθος #6 Τα νευρικά κύτταρα δεν αναγεννώνταιviraltopnews.gr

Το υποτιθέμενο γεγονός ότι τα νευρικά κύτταρα δεν μπορούν να αναγεννηθούν δεν είναι αλήθεια. Ο θάνατος των νευρικών κυττάρων είναι μια σταθερή και απολύτως φυσική διαδικασία. Νέα κύτταρα εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου. Όταν ένα άτομο αισθάνεται αγχωμένο, είναι τα χημικά που κάνουν αυτά τα κύτταρα να λειτουργούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αντί των πραγματικών νευρικών κυττάρων, τα οποία εξαντλούνται.

Μύθος #7 Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι η πηγή της δημιουργικότητας. Το δεξί ημισφαίριο είναι η πηγή της λογικήςviraltopnews.gr

Είναι αλήθεια ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για ορισμένες λειτουργίες και το δεξί για κάποιες άλλες. Αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη βρει ανθρώπους που έχουν την μία πλευρά πιο ανεπτυγμένη από την άλλη. Το θέμα είναι ότι διάφορα μέρη του εγκεφάλου λειτουργούν ως συλλογική πηγή της δημιουργικότητας μας και βρίσκονται, τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό ημισφαίριο.

Μύθος #8 Πρέπει να κοιμάστε 8 ώρες το βράδυviraltopnews.gr

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να κοιμόμαστε για οκτώ ώρες τη νύχτα. Ωστόσο, διαφορετικοί άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες ύπνου και τόσο ο υπερβολικός ύπνος όσο και η έλλειψη ύπνου μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Για μερικούς ανθρώπους, αρκεί να κοιμηθούνε για έξι ώρες για να αισθανθούν υπέροχα, ενώ άλλοι αισθάνονται εξαντλημένοι ακόμα και αφού έχουν παραμείνει στο κρεβάτι για εννέα ώρες.

Μύθος #9 Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούςviraltopnews.gr

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν μόνο τα βακτήρια. Η γρίπη προκαλείται από ιούς που δεν αντιδρούν στα αντιβιοτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σαν να εφαρμόζετε τραυμαπλάστ για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο: δεν θα λειτουργήσει.

Μύθος #10 Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκιαviraltopnews.gr

Οι επιστήμονες κάποτε πραγματοποίησαν ένα πείραμα: έδωσαν σε δεκάδες ανθρώπους μπάρες σοκολάτας που περιείχαν δέκα φορές περισσότερη σοκολάτα από τις κανονικές. Όταν σύγκριναν τον αριθμό απ’τα σπυράκια που είχαν πριν και μετά το πείραμα, δεν βρήκαν διαφορές. Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια.

Μύθος #11 Η ζάχαρη είναι εθιστικήviraltopnews.gr

Το 2009 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο σχετικά με τα αποτελέσματα ενός πειράματος στο οποίο οι ποντικοί εργαστηρίου έλαβαν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης για αρκετές ημέρες. Μόλις έμαθαν να τρέφονται έτσι, δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτήν. Ωστόσο, όταν το πείραμα επαναλήφθηκε με ανθρώπους, δεν συνέβη το ίδιο. Και, φυσικά, τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη ζάχαρη.

Μπόνουςviraltopnews.gr

  • Το ξύρισμα κάνει τις τρίχες σας παχύτερες. Με τα χρόνια, οι τρίχες γίνονται παχύτερες και πιο σκούρες, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ξύρισμα. Μετά το ξύρισμα, οι τρίχες έχουν κοφτές άκρες, οι οποίες δίνουν την εντύπωση της άγριας τρίχας.
  • Θα πρέπει να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι περίοδοι ύπνου είναι διαφορετικές για κάθε άτομο. Εξαρτάται από τα γονίδιά σας και πολλούς άλλους παράγοντες. Προσπαθήστε να ακούσετε το σώμα σας για να καταλάβετε τι χρειάζεται.
  • Η ούρηση μπορεί να μειώσει τον πόνο από ένα τσίμπημα από μέδουσες. Αυτός ο μύθος έγινε πολύ δημοφιλής μετά από ένα επεισόδιο στα «Φιλαράκια». Αλλά τα ούρα δεν μπορούν να εξουδετερώσουν το κάψιμο μετά από ένα τσίμπημα από μέδουσες. Θα είναι πολύ καλύτερο να πλύνετε την πληγείσα περιοχή με καθαρό νερό.


ΠΗΓΗ: » tilestwra.gr