ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 7 πράγματα που »σκοτώνουν» το σπέρμα και προκαλούν καρκίνο των όρχεων

img

Περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων υπογονιμότητας των ανδρών οφείλονται στο χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, στην κακή ποιότητα του σπέρματος ή και στα δύο. Οι ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής, το άγχος και η μη υγιεινή διατροφή είναι μερικές από τις κύριες αιτίες του χαμηλού αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Θα σας παρουσιάσουμε 7 πράγματα που κάνετε σε τακτική βάση και τα οποία μπορούν να »σκοτώσουν » τα σπερματοζωάρια σας.

1. Δουλεύετε έχοντας το Laptop στα πόδια σας

Είναι πολύ συχνό, όταν ένα άτομο δουλεύει με τον φορητό του υπολογιστή να τον έχει στα πόδια του. Η θερμότητα από το φορητό υπολογιστή μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία των όρχεων και να μειώσει την παραγωγή σπέρματος. Τοποθετήστε το φορητό υπολογιστή σε ένα γραφείο. Και προσπαθήστε να αποφεύγετε την επαφή του φορητού σας υπολογιστή με τους όρχεις σας.

2. Καυτό ντουζ

Το καυτό ντουζ χαλαρώνει το σώμα, αλλά μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων καθώς με αυτό αυξάνεται η θερμοκρασία των όρχεων. Αυτό βλάπτει την ποιότητα του σπέρματος και μειώνει τα σπερματοζωάρια.

Οι ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής, το άγχος και η μη υγιεινή διατροφή είναι μερικές από τις κύριες αιτίες του χαμηλού αριθμού των σπερματοζωαρίων.

3. Κινητά ( ακτινοβολία/ θερμότητα)

Η ακτινοβολία που προέρχεται από τα κινητά τηλέφωνα έχει μεγάλη επίδραση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων των ανδρών. Μελέτες δείχνουν ότι η θερμότητα ή η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προέρχεται από τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να μειώσουν την κινητικότητα του σπέρματος κατά 8,1% και τη βιωσιμότητα του κατά 9,1%. Αποφύγετε να βάζετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας για μεγάλο χρονικό διάστημα .

4. Ποτά και κάπνισμα

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal αναφέρει οτι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος σε έναν άνθρωπο. Και όχι μόνο θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό και τη συγκέντρωση του σπέρματος αλλά και το ποσοστό του φυσιολογικού σπέρματος.

Τα τσιγάρα μπορούν να βλάψουν το DNA, προκαλώντας μεταλλάξεις του σπέρματος. Η μείωση του αλκοόλ και του καπνίσματος είναι απαραίτητη για την γενική υγεία αλλά και για την παραγωγή σπέρματος.

5. Άγχος

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το στρες μπορεί να προκαλέσει πολλές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και μια από αυτές είναι και η μείωση των σπερματοζωαρίων. Ένα υψηλό επίπεδο ορμονών του στρες στο αίμα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, να επηρεάσει την παραγωγή αλλά και την ποιότητα του σπέρματος.

6. Αντηλιακά

Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στα αντηλιακά  μπορούν να βλάψουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενός ανθρώπου, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε κάποιο αντηλιακό. Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο αντιηλιακό μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων κατά 33%: Τα αντηλιακά με Octinoxate μεταβάλλουν τα επίπεδα των ορμονών και η οξυβενζόνη επιβραδύνει την παραγωγή σπέρματος. Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στον ήλιο και ξεπλύνετε το αντηλιακό αμέσως μόλις πάτε σπίτι σας.

7. Συμπεριλαμβάνετε υπερβολική σόγια στην διατροφή σας. 

Μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών για χορτοφάγους, η σόγια είναι γνωστό ότι μιμείται το οιστρογόνο στο σώμα. Πιστεύεται ότι αυξάνει την παραγωγή της γυναικείας ορμόνης στο σώμα, μειώνοντας έτσι την ανδρική ορμόνη .

Μια μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ του 2008 αποκάλυψε ότι ακόμη και μισή μερίδα σόγιας την ημέρα ήταν αρκετή για να βλάψει την παραγωγή σπέρματος ενός ανθρώπου. Καλύτερα να κόψετε το γάλα σόγιας και το τόφου.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr