ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Προσοχή στους μύκητες ποδιών. Πώς μεταδίδονται και πώς μπορείτε να προφυλαχτείτε

img

Tα πόδια συχνά πάσχουν από μυκητιάσεις, οι οποίες όσο κι αν αρχικά μοιάζουν ακίνδυνες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Οι μύκητες συνήθως εμφανίζονται ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσοι έχουν μυκητίαση, υποφέρουν από έντονο κνησμό, ενώ το δέρμα τους είναι κόκκινο, ξηρό και ταλαιπωρημένο. Μια μυκητίαση μπορεί να γίνει σοβαρή αν φτάσει το λεμφικό σύστημα, προκαλώντας μόλυνση των λεμφικών αγγείων και των λεμφαδένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προσβεβλημένη περιοχή μπορεί να μολυνθεί με παραπάνω βακτήρια, τα οποία μαζί με τους μύκητες, ευδοκιμούν σε ζεστά, σκοτεινά και υγρά μέρη.

Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να ευνοήσουν την επιβίωση των μυκήτων στο σώμα σας. Πάρτε τα μέτρα σας και προφυλαχθείτε αν δεν θέλετε να υποφέρετε και να πληρώνετε γιατρούς.

Βρώμικα πόδια

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των γιατρών, αν δεν πλένετε συχνά τα πόδια σας σίγουρα έχετε περισσότερες πιθανότητες να «προσελκύσετε» τους μύκητες.

Καλό θα ήταν επίσης να στεγνώνετε τα πόδια σας μετά το μπάνιο σας.

Λάθος παπούτσια

Αν φοράτε παπούτσια που κρατούν τα πόδια σας ιδρωμένα, ο κίνδυνος για ανάπτυξη μυκήτων είναι αυξημένος. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συμβουλεύει να μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών πάνω από δύο ημέρες. Συνιστά παράλληλα να φοράτε πάντα βαμβακερές κάλτσες ή καλσόν (για τις γυναίκες) και τα παπούτσια σας να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά για να επιτρέπετε στα πόδια σας να αναπνέουν.

Προσοχή στα γυμναστήρια

Μην κυκλοφορείτε ξυπόλητοι σε κοινόχρηστες περιοχές όπως για παράδειγμα τα γυμναστήρια. Σκεφτείτε ότι μαζί με εσάς κυκλοφορούν δεκάδες άτομα και οι διάφορες λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν πολύ εύκολα.

Χρησιμοποιείτε καθαρές πετσέτες

Μην ξεχνάτε να πλένετε τις πετσέτες σας συχνά, όπως και να τις αλλάζετε τακτικά.

Μην παραμελείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα πρέπει να είναι δυνατό και έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μόλυνση. Να τρώτε καλά και να φροντίζετε τον οργανισμό σας.

Προσοχή στις πληγές

Μην αμελείτε το δέρμα σας όταν αυτό ξεφλουδίζει. Έτσι μπορούν να δημιουργηθούν πληγές στις οποίες θα αναπτυχθούν μύκητες και βακτήρια.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr