ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Όλοι μας Λένε ότι Πρέπει να Βάλουμε μια Λάμπα Αλατιού στο Δωμάτιό μας. Αυτό που ΔΕΝ μας Είπαν Όμως Είναι…

img

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν πως το αλάτι μπορεί να είναι πολύ κακό για την υγεία μας εάν δεν το καταναλώνουμε με μέτρο. Το ξέρατε όμως πως το αλάτι μπορεί να βοηθήσει την υγεία μας – χρησιμοποιώντας μία λάμπα αλατιού;

Αυτό έχει να κάνει με το ότι τα πάντα στο περιβάλλον μας εκπέμπουν θετικά και αρνητικά ιόντα. Τα θετικά ιόντα προέρχονται από τις τεχνολογικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και τηλεοράσεις. Στην φύση, δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλες ποσότητες και έτσι το σώμα μας δεν τα έχει συνηθίσει.

Έτσι, όταν το σώμα μας έρχεται σε επαφή με αυτά τα θετικά ιόντα για μεγάλες χρονικές περιόδους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε στρες και άγχος, δυσφορία και κρίσεις πανικού.

53

Είναι καλή ιδέα να κάνουμε μεγάλα διαλείμματα από τις ηλεκτρικές συσκευές, αν και στην πραγματικότητα πολλοί δεν μπορούν… ή δεν θέλουν. Υπάρχει όμως και μια απλή και οικονομική εναλλακτική: οι λάμπες αλατιού. Πολλοί αναφέρουν τα πλεονεκτήματα τους για την υγεία.

1. Καθαρίζουν τον αέρα

Οι κατασκευαστές λαμπών από αλάτι ισχυρίζονται ότι απελευθερώνουν υψηλές συγκεντρώσεις αρνητικά φορτισμένων ιόντων που σκοτώνουν τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνουν τις τοξίνες και καθαρίζουν τον αέρα.

2. Καταπολεμούν τις ασθένειες

Το ηλεκτρικό νέφος που μας περιβάλλει κάθε μέρα είναι ένα μεγάλο βάρος για το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος και αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι οδηγεί σε διάφορους τύπους καρκίνου. Οι λάμπες από αλάτι υποτίθεται ότι δρουν ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη ακτινοβολία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι λάμπες αλατιού τους βοηθάνε με χρόνιους πονοκεφάλους. 54

3. Εξουδετερώνουν τα θετικά φορτισμένα ιόντα

Όπως προαναφέραμε, βομβαρδιζόμαστε με θετικά φορτισμένα ιόντα καθημερινά. Οι λάμπες αλατιού δρουν ενάντια σε αυτά, καθώς εκπέμπουν “καλή” ακτινοβολία η οποία φέρεται να μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις των θετικά φορτισμένων ιόντων.

4. Μας βοηθούν να νιώσουμε πιο υγιείς και ισορροπημένοι

Πέρα από το ότι σκοτώνουν τα βακτήρια και εξουδετερώνουν τα θετικά φορτισμένα ιόντα, οι λάμπες αλατιού υποτίθεται ότι περιέχουν 84 διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση μας. Στην ουσία μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα!

5. Δίνουν ενέργεια

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα όχι απλά βελτιώνουν την διάθεση, αλλά βοηθάνε και στην βελτίωση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε σε εγρήγορση και να επικεντρωνόμαστε έτσι ώστε να αντιδράμε καλύτερα στο περιβάλλον μας. Και ένα υγιές μυαλό έχει θετική επίδραση στο σώμα κάτι που μπορεί να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη.

6. Συμβάλλουν στον ύπνο

Αν βάλετε μια λάμπα αλατιού στο υπνοδωμάτιο σας, τα μέταλλα και τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα θα σας βοηθήσουν να πέσετε για ύπνο πιο γρήγορα και να κοιμηθείτε πιο βαθιά και ξεκούραστα. Μετά την συχνή χρήση της λάμπας, θα δείτε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα!

55

Όσοι ήταν αρκετά τυχεροί και ξέφυγαν από την τεχνολογική τρέλα της σύγχρονης εποχής για λίγες μέρες ξέρουν το αίσθημα της χαλάρωσης: τώρα ίσως να μπορείτε να το απολαύσετε πολύ πιο εύκολα στο σπίτι σας. Δοκιμάστε το. Κάθε κόλπο που μειώνει το άγχος από τις ζωές μας αξίζει την δοκιμή – εξάλλου και ποιος δεν θέλει να νιώθει ισορροπημένος, ξεκούραστος και υγιής!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr