ΔΙΑΙΤΑ: Αποφάσισα να σταματήσω τελείως να τρώω για 21 ολόκληρες μέρες. Δεν φαντάζεστε ΤΙ συνέβη στο σώμα μου!

img

«Πρόσφατα έκανα το αδιανόητο – σταμάτησα να τρώω φαγητό για 21 μέρες. Και ξέρετε τι συνέβη; Ηρέμησε το σώμα μου, έδωσα στο πεπτικό μου σύστημα την ξεκούραση που χρειαζόταν, καθάρισα το έντερό μου, απομάκρυνα τα παράσιτα και έθεσα υπό έλεγχο την ακμή. Και ποιος να το πίστευε; Είμαι ακόμα ζωντανή.

Για καιρό πάλευα με την κάντιντα  – για σχεδόν δύο χρόνια, αλλά τώρα πιστεύω πως τόσο καιρό δεν ήταν απλά ένα παράσιτο. Υπάρχουν πάρα πολλές ασθένειες που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και που δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για να τις καταπολεμήσουμε. Όταν άκουσα για το Master Fast System, ένιωσα πως η ιδέα της νηστείας πιθανώς μπορούσε να με βοηθήσει και ενθουσιάστηκα.

Παρόλο που συνιστούσαν 40-108 μέρες, αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω νηστεία αλλά να την προσαρμόσω στα μέτρα μου και στις ανάγκες του σώματός μου. Έκανα 21 μέρες από το πρόγραμμα, που περιελάμβανε χυμό σταφυλιών με λεμόνι, τσάι από βότανα, βάμματα, κλύσματα, άργιλο μπεντονίτη και ενεργό άνθρακα μαζί με χυμό σταφυλιών και λεμονιού.

Δεν θα χάσω πολύ βάρος;

Μέσα στις 21 μέρες, έχασα 7 κιλά – τα περισσότερα από τα οποία ήταν απλά νερό. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, αδυνάτισα κυρίως στο στομάχι, αλλά αυτό γιατί πριν ήταν φουσκωμένο. Το πρόγραμμα έχει καθαρίσει το πεπτικό μου και έχει φύγει το φούσκωμα και το πρήξιμο που είχα συνεχώς για 2 χρόνια. Είναι σίγουρα μία πολύ μεγάλη ανακούφιση.

Είναι δύσκολο αυτό το πρόγραμμα; 

Ναι. Αλλά αυτό σημαίνει πως δεν αξίζει; Όχι. Φυσικά δεν είναι εύκολο να μην τρως για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όχι επειδή πεινάς, αλλά επειδή είμαστε εθισμένοι στο φαγητό. Νιώθουμε την ανάγκη να φάμε αλλά πολλοί δεν καταλαβαίνουν πόσο εθισμένοι είμαστε στο φαγητό επειδή εκτός από κομμάτι της κουλτούρας μας, είναι και σημαντικό στην επιβίωσή μας.

Η νηστεία είναι ένας τρόπος να καθαρίσουμε το σώμα και να ξεκουράσουμε το πεπτικό σύστημα αλλά και το μυαλό. Είναι απίστευτο το πόσο καθαρίζει το μυαλό όταν αδειάζει το σύστημα. Κατάλαβα πολύ καλύτερα και τα συναισθήματά μου. Όταν κάτι έρχεται και δεν υπάρχει διέξοδος, τότε πρέπει να κάτσεις και να το νιώσεις.

Κατάλαβα πως είμαστε προκατειλημμένοι με το φαγητό και πιστεύουμε πως χρειαζόμαστε συγκεκριμένες ποσότητες για να είμαστε υγιείς. Εάν όμως ακούμε το σώμα μας, του δίνουμε αυτό που χρειάζεται και ξεκουράζουμε το πεπτικό μας σύστημα πού και πού, θα είμαστε πολύ καλά. Η ιδέα του να τρώμε 3 μεγάλα γεύματα τη μέρα μου φαίνεται παράλογο.

 Ταιριάζει η νηστεία σε σας; 

Πιστεύω πως όλοι μπορούν επωφεληθούν από αυτήν. Αλλά εάν έχετε προβλήματα με το πεπτικό σας, τότε μπορεί να σας κάνει ακόμα περισσότερο καλό. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε αρκετή έρευνα και να διαλέξετε μία μέθοδο που ταιριάζει σε σας.»


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr