ΖΩΑ: 2 Έφηβοι Παρασύρθηκαν από ένα Ρεύμα στη Θάλασσα. Όταν Κατάλαβαν Ποιος τους Έσωσε τη Ζωή, έπαθαν ΣΟΚ!

img

Παρ’όλο που αυτή η ιστορία συνέβη αρκετά χρόνια πριν, είναι συναρπαστική ακόμα και σήμερα: το 1993, η Annette McDonald από το Oregon ήθελε να υιοθετήσει έναν σκύλο. Στο καταφύγιο ζώων της περιοχής της, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Norman, για τον οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ευθανασία. Δεν το ήξερε τότε, αλλά με την απόφαση της θα έσωζε πολλές ακόμη ζωές.

viraltopnews.gr

Ο Norman ήταν ένα Labrador Retriever και συνόδευε συχνά την Annette και τον άντρα της στους περιπάτους τους στον ποταμό Necanicum, κοντά στις εκβολές του στον Ειρηνικό ωκεανό. Ο Norman έγινε γρήγορα πραγματικό μέλος της οικογένειας.

viraltopnews.gr

Μετά από καιρό όμως, αρρώστησε. Παραπατούσε και φαινόταν να μην μπορεί να προσανατολιστεί. Όταν πήγαν στον κτηνίατρο, τους έδωσε την άσχημη διάγνωση: ο Norman έπασχε από ατροφία του αμφιβληστροειδούς.

viraltopnews.gr

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία γι’αυτή την πάθηση, που σήμαινε ότι ο Norman θα έχανε εντελώς την όραση του. Αλλά παρά τα εμπόδια, παρέμενε ο χαρούμενος σκύλος που είχε υιοθετήσει η Annette. Πάνω απ’όλα, μπορούσε ακόμη να παίζει στην ακτή χωρίς περιορισμούς.

viraltopnews.gr

Μια μέρα το 1996, η Annette αποφάσισε αυθόρμητα να πάρει τον Norman να πάνε μια βόλτα στην ακτή, παρ’όλο που στην πραγματικότητα ήθελε να διαβάσει ένα βιβλίο. Τα ρεύματα είναι επικίνδυνα για τους κολυμβητές στις εκβολές του ποταμού Necanicum. Αυτό που συνέβη στην συνέχεια το επιβεβαιώνει.

viraltopnews.gr

Όταν έφτασαν στην ακτή με τον τετράποδο φίλο της, ο Norman έτρεξε προς το ποτάμι, γιατί είχε ακούσει κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αυτί, τις κραυγές ενός κοριτσιού που πνιγόταν. Η Lisa και ο αδερφός της, Joe Nobley, οι οποίοι έκαναν εκεί διακοπές με τους γονείς τους, είχαν πιαστεί στo ρεύμα, ενώ κολυμπούσαν. Παρ’όλο που και οι δύο ήταν καλοί κολυμβητές και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν μπάνιο εκεί, πάλευαν τώρα στην παλίρροια.

viraltopnews.gr

«Άρχισε να σχηματίζεται το ρεύμα και έγινε πιο βαθύ (…) και θυμάμαι ότι με έσπρωξε μακριά από τον αδερφό μου», εξηγεί η Lisa. Ο αδερφός της χρησιμοποίησε τις τελευταίες τις δυνάμεις για να σώσει τον εαυτό του και βγήκε στην απέναντι όχθη.

viraltopnews.gr

Αλλά η Lisa βρισκόταν ακόμη σε κίνδυνο και είχε ήδη αρχίσει να πνίγεται, όταν ο Norman άκουσε την φωνή της και κολύμπησε προς το μέρος της. Η Annette είχε φτάσει τον Norman και φώναζε στην Lisa να φωνάξει “Norman” για να την βρει – το κοριτσάκι προσπαθούσε να μείνει στην επιφάνεια και δεν είχε ιδέα ότι ο Norman ήταν τυφλός.

viraltopnews.gr

Ακολουθώντας τα λόγια της Annette, η 15χρονη κατάφερε να σωθεί από τον γενναίο σκύλο. Η Lisa τον άρπαξε και, καθοδηγούμενος από την φωνή της Annette που φώναζε το όνομα του από την όχθη, ο Norman έβγαλε το κορίτσι έξω. «Όταν τον είδα να κολυμπά προς το μέρος μου, ήξερα ότι όλα τα πήγαιναν καλά.»

viraltopnews.gr

Ένα ευτυχισμένο τέλος σε μια παραλίγο τραγωδία. Ποιος θα περίμενε ότι μια επίσκεψη στο καταφύγιο ζώων θα έσωζε την ζωή ανθρώπων;

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια αναπαράσταση της διάσωσης και στο τέλος περιλαμβάνει ένα τραγουδάκι τις Lisa για τον διασώστη της.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr