ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 5 Λόγοι Που Πονάει Το Στήθος Σου Και Τι Να Κάνεις Για Να Ανακουφιστείς

img

Άνετα θα τους κρεμούσες μια ταμπέλα ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ. Και το παραμικρό πάτημα, πιάσιμο, σε συγκεκριμένα σημεία του στήθους, σε συγκεκριμένες μέρες, ώρες ή και πάντα μπορούν να σε τρελάνουν.

Είναι μία από τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματός σου, κάποιες φορές επιθυμείς ο σύντροφός σου ν’ ασχολείται μόνο με αυτό, κι άλλες δεν θες ούτε να του λέει «καλημέρα». Σίγουρα δεν είναι για χόρταση. Γιατί πονάει το στήθος σου, καμιά φορά ή συχνά; Είναι ανησυχητικό; Απαντήσεις εντός.

#1 Είναι το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

PMS, αυτή η μάστιγα που σαλτάρει το μυαλό και το κορμί σου. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το στήθος σου πονάει είναι οι ορμονικές αλλαγές που έρχονται και φεύγουν κάθε μήνα. Τα πολύτιμα οιστρογόνα σου βαράνε κόκκινο από τις αρχές μέχρι τα μισά του κύκλου- κι αυτός είναι ο λόγος που ίσως δεν θες να σ’ αγγίζουν ούτε όταν έχεις ωορρηξία.

Αποκορύφωμα, η 21η μέρα του κύκλου που η προγεστερόνη τρελαίνει τα μηχανάκια και οι γαλακτοφόροι αδένες αυξάνουν, μαζί με τον πόνο. Μια λύση είναι η λήψη αντισυλληπτικών, ωστόσο ο πόνος αυτός δεν επαρκεί ώστε να τα ξεκινήσεις. Ο γιατρός θα σου τα πει λίγο καλύτερα από μένα. Αν δεν αντέχεις, μπορείς να πάρεις ένα αναλγητικό. Τα άνετα, αθλητικά σουτιέν είναι επίσης μια λύση.

#2 Το παρακάνεις στο γυμναστήριο

Μπράβο σου που κάνεις pushups και ασκήσεις με βάρη για το στήθος αλλά μάλλον πιάστηκαν οι μύες σου στην περιοχή, οι θωρακικοί δηλαδή που βρίσκονται κάτω από τον εν λόγω ιστό και που είναι κομματάκι ευαίσθητοι. Με ρέγουλα η ενδυνάμωση, ρίξε λίγο τις ταχύτητες και τα κιλά που σηκώνεις. Πριν κοιμηθείς κάνε ζεστές κομπρέσες με νερό και θα νιώσεις καλύτερα.

#3 Σήκωσες κάτι βαρύ, απότομα

Έκανες κάποια μετακόμιση μόνη σου; Σήκωσες το μισό σούπερ μάρκετ το οποίο στη συνέχεια κουβάλησες αβοήθητη στο σπίτι; Μέχρι και θλάση μπορούν να προκαλέσουν αυτοί οι ηρωισμοί. Κομπρέσες και σ’ αυτή την περίπτωση ή ένα αναλγητικό.

#4 Έχεις κύστες

Λέγεται ινοκυστική μαστοπάθεια και αφορά πολλές γυναίκες στην αναπαραγωγική τους ηλικία. Πρόκειται για μια καλοήθη και συχνότατη πάθηση των μαστών, δεν είναι ανησυχητική, την παρακολουθείς με τον υπέρηχο ή τη μαστογραφία σου, που κάνεις κάθε χρόνο ή εξάμηνο (ή όποτε σου έχει υπαγορεύσει ο γιατρός σου). Αυτές οι μικρές στρογγυλές μάζες εντοπίζονται μέσω της ψηλάφησης.

Πριν την περίοδο το μέγεθός τους μεγαλώνει, γι’ αυτό και ο πόνος είναι πιο έντονος. Καλό είναι ν’ αποφεύγεις το πολύ αλάτι, τα πολλά ανθρακούχα και τους πολλούς καφέδες τι μέρες εκείνες. Επίσης τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε και B6 βοηθούν αρκετά.

#5 Φοράς λάθος σουτιέν

Είτε είναι πολύ σφιχτό, είτε λάθος νούμερο, είτε λάθος επιλογή γενικότερα. Σε πιέζει, δεν σου το στηρίζει σωστά, η μπανέλα είναι κακής ποιότητας, ίσως να τραυματίζεις τους ιστούς σου, γι’ αυτό και πονάς. Ο σωστός στηθόδεσμος πρώτα απ’ όλα είναι θέμα υγείας και μετά αισθητικής. Δώσε βάση λοιπόν.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr