ΑΣΚΗΣΗ: Κυτταρίτιδα ΤΕΛΟΣ..! 7 Άκρως αποτελεσματικοί τρόποι για να σφίξουν τα μπούτια σας!

img

H κυτταρίτιδα είναι κάτι που το έχουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά καμία δε τη θέλει. Αναμφίβολα στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να την καταπολεμήσετε είναι η άσκηση.

Η μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας πρέπει να έχει ως στόχο την απώλεια λίπους και την ενδυνάμωση των μυών μέσω στοχευμένων ασκήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η απλή δίαιτα ή οι καρδιαγγειακές ασκήσεις δε θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακκάκια» και «λακουβίτσες» που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού».

Οι παρακάτω ασκήσεις επικεντρώνονται στην μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας και εγγυώνται ορατά αποτελέσματα σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή.

Προβολές

viraltopnews.gr

Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και ισιώστε το σώμα. Μετά τεντώστε τα χέρια σας μπροστά και κάντε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι. Στην συνέχεια λυγίστε το δεξί πόδι στο γόνατο και καθίστε πάνω του. Βεβαιωθείτε ότι μεταφέρετε όλο το βάρος σας σε αυτό το πόδι. Σηκωθείτε σιγά σιγά.

Μετά μετακινήστε το βάρος του σώματος σας στο άλλο πόδι. Κάντε 10-15 προβολές σε κάθε πλευρά.

Γέφυρα

viraltopnews.gr

Ιδανικά χρησιμοποιήστε μια ελαστική μπάλα. Πρέπει να κάνετε αυτή την κίνηση ενώ είστε ξαπλωμένοι. Κρατήστε τα χέρια παράλληλα με το σώμα. Μετά σηκώστε προς τα πάνω τον πισινό σας. Βάλτε μια ελαστική μπάλα ανάμεσα στα πόδια σας ενώ λυγίζετε τα γόνατα. Πιέστε την μπάλα όσο μπορείτε ανάμεσα στα γόνατα και προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή την στάση για 30-60 δευτερόλεπτα. Πρέπει να επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.

Άσκηση με ανύψωση ποδιού

Ξαπλώστε στην δεξιά πλευρά σας και γείρτε πάνω στον πήχη σας. Σηκώστε το αριστερό πόδι 10-30 εκατοστά από το έδαφος και κρατήστε το σε αυτή την στάση για 5 δευτερόλεπτα. Μετά χαμηλώστε το αργά. Επαναλάβετε την άσκηση και για το δεξί πόδι. Κάντε 2 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε πλευρά.

Άσκηση με ελαστική λωρίδα

Γι’αυτή την άσκηση θα χρειαστείτε μια ελαστική λωρίδα. Τοποθετήστε την λωρίδα στο μέσο της κνήμης και ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Στην συνέχεια μετακινηθείτε προς το πλάι και προσπαθήστε να κρατήσετε αντίσταση με την λωρίδα ενώ σηκώνετε το πόδι. Επιστρέψτε στην αρχική στάση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές για κάθε πόδι.

Άσκηση με βαράκι

Πάρτε ένα βαράκι και σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Εισπνεύστε και αρχίστε να χαμηλώνετε το σώμα λυγίζοντας τα γόνατα. Συνεχίστε να χαμηλώνετε μέχρι οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Μετά σηκωθείτε προς τα πάνω και εκπνεύστε. Κάντε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

Ψαλίδι

Κρατώντας τα χέρια στο έδαφος, ξαπλώστε ανάσκελα. Σηκώστε τα πόδια σε ύψος περίπου 30 εκατοστών και ανοιγοκλείστε τα σε κίνηση ψαλιδιού. Ξεκινήστε κουνώντας το κάθε πόδι πάνω-κάτω τουλάχιστον 10 φορές. Μην κάνετε διαλείμματα. Πρέπει αν μπορείτε να κάνετε 3 σετ χωρίς να ακουμπήσετε τα πόδια σας κάτω.

Καθίσματα

Ανοίξτε τα πόδια στο ύψος των ώμων σας και αρχίστε να κατεβαίνετε προς τα κάτω, λυγίζοντας τα πόδια στο ύψος των γονάτων και τραβώντας προς τα πίσω τον κόκκυγα. Κατεβείτε όσο πιο κάτω μπορείτε, προσπαθώντας η πλάτη σας να είναι ίσια και έπειτα σηκωθείτε με τον ίδιο τρόπο, αργά. Επαναλάβετε την άσκηση για 60 δευτερόλεπτα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr