ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις – 10 Γυναικεία μυστικά

img

Όταν έχεις βρει τον άνδρα που θεωρείς καταλληλότερο για εσένα, κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου προκειμένου να τον κερδίσεις ή / και να τον κρατήσεις στο πλευρό σου. Αντιστοίχως, φυσικά, κι εκείνος για εσένα. Όμως, ίσως μερικές από τις τακτικές που εφαρμόζεις να μην είναι και τόσο σωστές, να μην είναι και τόσο αποτελεσματικές ως προς αυτό που επιζητάς, το πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις δηλαδή. Λίγες εξ αυτών των λανθασμένων τακτικών σου είναι οι ακόλουθες:

  • Η συνεχής επιδίωξή σου για επικοινωνία με εκείνον. Σπίτι θέλεις να είστε συνέχεια μαζί και να μιλάτε. Όταν εσύ απουσιάζεις, του στέλνεις διαρκώς μηνύματα και, όταν αυτός λείπει, τον παίρνεις διαρκώς τηλέφωνα.
  • Η άσκηση ελέγχου. Μεγάλο σφάλμα στην προσπάθειά σου να τον κατακτήσεις είναι το να ελέγχεις τον ίδιο κι ό,τι σχετίζεται με αυτόν, λόγου χάρη το κινητό του, τα mails του, τους φίλους του, … τη μητέρα του.
  • Η χρησιμοποίηση του σεξ. Το να μετέρχεσαι τη σεξουαλική σας επαφή ως μέσο διατήρησης κι ενδυνάμωσης της σχέσης σας είναι άκρως εσφαλμένο. Μπορεί πράγματι μία ερωτική διαπροσωπική σχέση να εμπεριέχει έρωτα (όπως λέει και ο ορισμός της), ωστόσο ο τελευταίο αρμόζει να πραγματοποιείται υπό άλλες συνθήκες και όχι ως τρόπος αποφυγής του διαλόγου ούτε ως μέθοδος επίλυσης ενός τσακωμού σας.
  • Η επιτηδευμένη ζήλεια. Πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις σε σχέση με το πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις εάν τον κάνεις επιτηδευμένα να σε ζηλεύει; Με το να ντύνεσαι επίτηδες προκλητικά, με το να του αναφέρεις εσκεμμένα όλους εκείνους που σε σχολίασαν στο δρόμο ή το συνάδελφό σου που σε γλυκοκοιτάζει διαρκώς, δε θα τον κάνεις να δεθεί ακόμα περισσότερο μαζί σου, αλλά να γίνει καχύποπτος και με εσένα και με το περιβάλλον σου. Αυτό θέλεις;

Και ποιες τακτικές θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να τον κρατήσεις για πάντα δίπλα σου; Αυτές που θα σου εκμυστηρευτούμε ευθύς αμέσως.

Πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις – 10 Γυναικεία μυστικά

1)Μίλησε τη γλώσσα του

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα, το δικό του δηλαδή σύνολο γνωρισμάτων, εμπειριών, επιδιώξεων, φιλοδοξιών, γούστου και λοιπών. Έτσι, και κάθε άνδρας θέλει κάτι διαφορετικό, κάτι που εσύ πρέπει να εντοπίσεις με λίγη παραπάνω παρατήρηση, να το εμπεδώσεις και να το εφαρμόζεις στην από κοινού καθημερινότητά σας. Εάν, για παράδειγμα, ο αγαπημένος σου αρέσκεται στα όμορφα λόγια, εννοείται ότι δε θα σε προτρέψουμε στο να του μιλάς ολημερίς με γλυκόλογα και φιλοφρονήσεις, αλλά θα σε παρακινήσουμε αναμφίβολα στο να του κάνεις πού και πού κάποιο κομπλιμέντο. Η εμφάνισή του, το νέο του κούρεμα, το καινούριο του ρούχο, η εμπειρία σας στο κρεβάτι, η έκπληξη που σου ετοίμασε και το γεγονός ότι σε υπερασπίστηκε άψογα μπροστά σε άλλους μπορούν να αποτελέσουν μόνο ορισμένα από τα ζητήματα για τα οποία αξίζει να του κάνεις ένα έστω κομπλιμέντο. Εάν πάλι ο σύντροφός σου είναι πιο πολύ των πράξεων, τότε προσπάθησε έμπρακτα να του καταστήσεις σαφές ότι τον αγαπάς και ότι λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψιν σου τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Δηλαδή, εφόσον γνωρίζεις ότι ενοχλείται που κάθε φορά χρειάζεσαι ατελείωτες ώρες για να ετοιμαστείς, φρόντισε στην επόμενη βραδινή σας έξοδο να ετοιμαστείς εντός μίας ώρας και να μη φας πάλι ένα τρίωρο μπροστά από κάθε καθρέπτη του σπιτιού σου!

2)Άφησέ τον να αναπνεύσει

Πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις; Δώσε του απλόχερα χώρο και χρόνο. Επίτρεψέ του να έχει τη δική του ζωή με ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει: προσωπικό e-mail, εξόδους με την παρέα του, συνδρομή στο γυμναστήριο κ.λπ. Οι περισσότεροι άνδρες – για να ακριβολογούμε, μάλλον όλοι οι άνδρες – θέλουν να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα εξίσου καλά και μόνοι τους, δίχως να έχουν την κοπέλα ή γυναίκα τους πάνω από το κεφάλι τους. Ειδικά εάν είσαι λίγο καιρό μαζί του, το να του στέλνεις συνεχώς στο chat, να τον παίρνεις διαρκώς στο κινητό του τηλέφωνο, να του κρατάς μούτρα επειδή δε συναντηθήκατε και προτίμησε να βγει με τους φίλους του και άλλες τέτοιες ανοησίες, καθιστούν αβέβαιο το άμεσο ή μακρινό μέλλον της σχέσης σας. Κι αυτό, διότι με τέτοιου είδους πρακτικές αφενός τού μεταδίδεις τη νευρικότητα και την ανασφάλειά σου αφετέρου του δείχνεις ότι δεν είσαι ανεξάρτητη, αλλά προσκολλημένη πάνω του. Κι αν αυτά φαντάζουν όμορφα στην αρχή, μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό δεν είναι.

3)Απόφυγε το «απαγορευμένο» λεξιλόγιο

Αναφερόμαστε σε λέξεις όπως γάμος, στέφανα, εκκλησία, παιδάκια και όλα τα παρελκόμενα. Δε λέμε, ότι δεν πρέπει ποτέ να μιλήσεις για γάμο και οικογένεια με τον καλό σου. Γιατί είθισται στην κοινωνία μας να επικρατεί η αντίληψη ότι η ολοκλήρωση μίας ερωτικής σχέσης δύο ατόμων επιτυγχάνεται με το γάμο και την απόκτηση παιδιών. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τίποτε από αυτά τα δύο δεν είναι και απαραίτητα, έτσι; Εάν, λοιπόν, είστε στα ντουζένια της σχέσης σας, άσε τις βιασύνες στην άκρη, άσε το χρόνο να φέρει τα πράγματα όπως είναι να τα φέρει. Και παιδάκια θα αποκτήσετε και γάμο θα κάνετε – αν και οι δύο είστε υπέρ του εν λόγω θεσμού – και όλα μέλι γάλα. Δε χρειάζεται, όμως, να προτρέχεις και να του μιλάς από τον πρώτο χρόνο της σχέσης σας για κουφέτα και μπομπονιέρες, εκτός κι αν ο ίδιος βιάζεται εξίσου πολύ με εσένα, οπότε okay.

4)Μην προσπαθείς να γίνεις η μαμά του

Αν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις, τότε είναι απαραίτητο να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική στις ισορροπίες που διατηρείς όσον αφορά το ρόλο σου. Τι εννοούμε; Όταν έξω έχει κρύο κι ανησυχείς για εκείνον, πες του να πάρει τη ζακέτα του με όμορφο τρόπο και απαραιτήτως αιτιολόγησέ του γιατί τού το λες: «Αγάπη μου, επειδή είδα ότι θα πέσει η θερμοκρασία σήμερα και δε θέλω να μού κρυώσεις, πάρε κι ένα ζακετάκι στο χέρι σου όπως θα φεύγεις!». Αυτή είναι μία ωραία ολοκληρωμένη πρόταση, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθίσταται από το: «Γιάννη, ζακέτα να πάρεις!», μιας και η δεύτερη προσταγή είναι πολύ γνώριμη στα αφτιά του Γιάννη. Από πού; Από το στόμα της υπερπροστατευτικής μητέρας του καθ’ όλες τις φθινοπωρινές, χειμωνιάτικες και ανοιξιάτικες μέρες και νύχτες της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας του. Αν ήθελε μητέρα, καθόταν με τη μάνα του. Για να έχει επιλέξει, όμως, να μείνει με εσένα, τη σύντροφό του, σημαίνει ότι σίγουρα δε θέλει μία δεύτερη μάνα μέσα στα πόδια του. Πρόσεχε, λοιπόν, από εδώ και στο εξής τις ισορροπίες αυτές.

5)Μην επιδιώξεις να τον αλλάξεις

Πολλές φορές μας αρέσει κάποιος άνδρας, παρόλο που εξ αρχής βλέπουμε ορισμένα ελαττώματά του τα οποία δε μας αρέσουν, δε μας βρίσκουν σύμφωνες. Και, παρά ταύτα, δημιουργούμε σχέση μαζί του με τη βέβαιη πεποίθηση ότι όλα αυτά εμείς θα του αλλάξουμε μέσα στο πλαίσιο της σχέσης μας. Και γρήγορα – γρήγορα, αρχίζουμε να του δείχνουμε ό,τι έχει κι ό,τι κάνει που δε μας αρέσει και προσπαθούμε με ιδιαίτερη επιμονή (σχεδόν εμμονή…) να του τα αλλάξουμε, να αλλάξουμε δηλαδή το χαρακτήρα, την προσωπικότητά του. Μα πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις, πώς να τον κάνεις να δεθεί μαζί σου όταν κοιτάς συνεχώς να τον αλλάξεις, ενώ παράλληλα κατσουφιάζεις όποτε βλέπεις ότι οι προσπάθειές σου δεν φέρνουν το επιθυμητό για εσένα αποτέλεσμα;

6)Να είσαι απρόβλεπτη

Ετοίμασέ του το αγαπημένο του φαγητό σε ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι και με συνοδεία το ποτό και τη μουσική που του αρέσει. Κλείσε εισιτήρια για ένα μέρος που θα ήθελε να πάει ή ακόμη και στην ταινία που παίζει στους κινηματογράφους και ξέρεις ότι θα θέλει να δει. Αγόρασέ του ένα δωράκι – δεν έχει καμία σημασία η αξία του – χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος (επέτειος, εορτή, γενέθλια κ.ά.). Γράψε του κάτι γλυκό ή κάτι αστείο σε ένα post – it και κόλλησέ το κάπου που δε θα περιμένει να το δει, όπως για παράδειγμα μέσα στο πορτοφόλι του, έτσι ώστε να χαρεί όταν το ανοίξει ξαφνικά. Με το να είσαι απρόβλεπτη έχεις ήδη κλείσει μία θέση δίπλα στον άνθρωπο αυτόν, και όχι όποια κι όποια, την πρώτη!

7)Όσον αφορά στην εμφάνισή σου…

…μην είσαι α) υστερική, β) υπερβολική και γ) γκρινιάρα. Παραδείγματος χάριν, μην αλλάζεις ένα εκατομμύριο φορές ρούχα, άλλες τόσες παπούτσια κι αξεσουάρ κι άλλες τόσες χτενίσματα προκειμένου να βγείτε για ένα ποτό (υστερία), μη ντύνεσαι, βάφεσαι και στολίζεσαι ωσάν λατέρνα για να πάτε για ένα καφεδάκι (υπερβολή) και μην παραπονιέσαι συνέχεια ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις ή ότι το ένα σε παχαίνει και το άλλο δεν αναδεικνύει τη σιλουέτα σου (γκρίνια). Ναι, όλες τα κάνουμε και τα λέμε αυτά, μάλλον είναι στο DNA μας… Ένα μέτρο, όμως, είναι υποχρεωτικό εάν θέλεις να μάθεις πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις. Έχε κατά νου, μάλιστα, ότι οι ανεπιτήδευτες γυναίκες, που δεν κομπλάρουν να βγουν αν χρειαστεί άβαφες και  χωρίς την βραδινή τους τουαλέτα κρατούν πιο εύκολα έναν άνδρα στο πλάι τους, κι αυτό διότι εκπέμπουν αυτήν την αυτοπεποίθηση που γενικώς ελκύει.

8)Απόβαλε τη σοβαροφάνειά σου πού και πού

Θα θυμάσαι λογικά την Ντένη Μαρκορά από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά, με το καυστικό μεν διαρκές και εύστοχο δε χιούμορ της. Πάρε λίγο από αυτήν την κυρία της τηλεόρασης κι εσύ! Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να τσαλακωθεί, να γελάσει με την καρδιά του, να πει αστεία και να κάνει πλάκα όταν είσαι μαζί με τον αγαπημένο σου. Οι άντρες, να ξέρεις, λατρεύουν τις γυναίκες που δε διστάζουν να τσαλακωθούν, να γελάσουν με την καρδιά τους και να κάνουν αστεία και τις προτιμούν από εκείνες που στέκονται σαν παγοκολόνες και γελούν μέσα από τα δόντια τους έπειτα από ένα αστείο. Το χιούμορ είναι, μάλιστα, δείκτης ευφυΐας, οπότε δείξε του πόσο έξυπνη είσαι!

9)Άσε και τον εγωισμό σου στην άκρη

Όλοι και όλες μας είμαστε λίγο ή πολύ εγωιστές, πράγμα που δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό ούτε κατακριτέο ασφαλώς. Όταν μιλάμε για διαπροσωπικές σχέσεις – λέει η Ψυχολογία των Διαπροσωπικών Σχέσεων – και δη για ερωτικές σχέσεις, οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι να υπάρχουν και να γίνονται, με τη βασική προϋπόθεση ότι είναι αμφοτερόπλευροι, αμοιβαίοι, κι από τα δύο μέλη δηλαδή. Εννοείται ότι δεν πρέπει ο ένας να μετράει πόσες υποχωρήσεις έκανε ο άλλος για να κάνει κι αυτός ίσες, έτσι; Όμως, είναι επιτακτικό να είναι αμοιβαίες και, κυρίως, να είναι υποχωρήσεις και συμβιβασμοί εντός επιτρεπτών για τον εαυτό του καθενός πλαίσια. Διότι μετά, περνούν στο πλαίσιο της ανεκτικότητας, η οποία σιγά – σιγά κουράζει το άτομο της σχέσης που συνεχώς δέχεται, ανέχεται, «καταπίνει»…

10)Κοίτα τον στα μάτια

Πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις; Όποτε το κρίνεις κατάλληλο, στόχευε στα μάτια του. Κάρφωνε τα όμορφα μάτια σου πάνω του κι άφηνε τα την επαφή σας αυτή να πει πολλά που δε λέτε με λόγια. Κοίταζέ τον καρφωμένα κι αισθησιακά όταν δεις περιποιημένο ή όταν είστε έξω με παρέα για ποτό. Αλλά, συγχρόνως, κοίταζέ τον στα μάτια όποτε του μιλάς έτσι ώστε να του υποδηλώνεις την ειλικρίνειά σου απέναντί του.

Και κάπου εδώ ολοκληρώθηκαν τα 10 γυναικεία μυστικά που είχαμε να μοιραστούμε με εσένα περί του πώς να τον κάνεις ό,τι θέλεις, αξιοποιώντας όμως ορθές και θεμιτές τεχνικές, κι όχι εσφαλμένες πρακτικές όπως εκείνες που αναφέραμε κατά την αρχή του παρόντος άρθρου μας. Επιχείρησε να εφαρμόσεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτά και θα δεις ότι ο σύντροφός σου θα δεθεί ακόμα πιο πολύ με εσένα!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr