ΣΝΑΚ-ΠΙΤΕΣ: Πέντε γρήγορες συνταγές για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας για εύκολο κα γρήγορο βραδινό. Προτάσεις πρωτότυπες και υγιεινές που αρέσουν σε όλα τα παιδιά και που δεν θα σας βάλουν σε περιττά έξοδα
Σούπα με κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
- 2 κύβοι κρέατος ,η κότας
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
- 10 ποτήρια νερό
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 3 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα ,μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους και τον πελτέ ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθούν .
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι,τον μαιντανό ,καιι την πάπρικα.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το μακαρονάκι ,ανακατεύουμε ,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε για 10-15 λεπτά ,μετά τον παραπάνω χρόνο ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι ,βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα του ,αν είναι νερουλή πολύ .Σερβίρετε πασπαλισμένη με φέτα τριμμένη ,η με τυρί κεφαλοτύρι,η ,παρμαζάνα τριμμένα.
Τραχανάς με τσιγαρισμένο ψωμάκι
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- 4 φλυτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο ή λάδι
- 4 – 5 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή φυτίνη και το τηγανίζουμε ανακατεύοντάς το, με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το ψωμί πάρει χρώμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ριχνουμε το νερο στην κατσαρολα και αμεσως, ενω το νερο ειναι κρυο, ριχνουμε και τον τραχανα!
Ανακατευουμε καλα σε μετρια σκαλα προσθετουμε το αλατι, το πιπερι και το βουτυρο και βραζουμε για 10 με 15 λεπτα ανακατευοντας συνεχως!
Τελος μολις ειναι ετοιμο ριχνουμε το ψωμι και το τυρακι μας και ειναι ετοιμο να καταναλωθει!
Μπορουμε ακομη κατα την βραση να ριξουμε και γαλα ή και γιαουρτι!
Ομελέτα φούρνου
Γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη, αρκεί να έχετε προθερμάνει λίγη ώρα πριν τον φούρνο. Τι θα χρειαστείτε;- 3 αυγά (για μικρότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη μπορείτε να κρατήσετε τον έναν μόνο κρόκο),
- 2-3 φέτες γαλοπούλας,
- 3 κ.σ. τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας),
- 3 κ.σ. φρέσκο γάλα και λίγο βούτυρο για να αλείψετε το ταψάκι.
Εξυπακούεται ότι στην ομελέτα σας μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο υλικό θέλετε.
Πατατουλες γεμιστές Με κοτόπουλο
(αν σας εχει περισσεψει κοτοπουλακι απο το μεσημερι)
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους (προς μεγάλες)
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκκομενο
- 3 κρεμμ.φρέσκα ψιλ/να
- 2 κ.σ.βούτυρο
- 1φλ.τσαγιού γάλα
- 1φλ.τριμμένο τυρί γκούντα
- αλάτι πιπέρι
Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Στο μεταξύ ΄βαζετε λιγο λάδι σε ένα τηγανάκι και μέσα ρίχνετε το κρεμμυδι και το κοτόπουλο να πάρουν χρώμα. Μόλις βράσουν οι πατάτες μας τις κόβω στη μέση και αφαιρώ από την ψίχα της αρκετή ώστε να μείνει ακέραιη η φλούδα. Ζεσταίνω το βούτυρο με το γάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Πατάω με ένα πιρούνι την ψίχα της πατάτας και ρίχνω μέσα το μείγμα με το γάλα, το μείγμα με το κοτόπουλο και το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνω και με ένα κουτάλι γεμίζω τις πατάτες μου.Τις τοποθετώ σε ταψί και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυράκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Πιτσα με ψωμι του τοστ
Στρώνουμε σ’ένα πυρέξ ή απλό ταψάκι φέτες ψωμί,και από πάνω σάλτσα ντομάτας, τυρί, αλλαντικά ή λαχανικά
και ψήνουμε στον φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.