ΓΑΜΟΣ: 7 σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος θα καταλήξει σε διαζύγιο

img

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος είναι βαθιά κλονισμένος; Ένα δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στα διαζύγια είναι ίσως το καταλληλότερο μέρος για να βρει κανείς τις απαντήσεις. Έχοντας αυτό ακριβώς υπ” όψιν, η αμερικάνικη Huffington Post ρώτησε δικηγόρους-ειδήμονες στα διαζύγια ποια είναι τα εμφανέστερα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος κινδυνεύει να διαλυθεί.

1. Τιμωρούν με τη σιωπή τους ο ένας τον άλλο

Ένα σημάδι που δείχνει ότι τα ζευγάρια έχουν χάσει την επικοινωνία μεταξύ τους, είναι η συνήθεια να «τιμωρούν» ο ένας τον άλλον με την σιωπή τους, όταν τσακώνονται. Οι καυγάδες είναι υγιείς σε μια σχέση, αλλά όταν καταλήγουν να γίνονται από επικοδομητικοί, ανταγωνιστικοί και συχνοί και σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου, αυτό δεν είναι καλή ένδειξη για το μέλλον.

2. Έχουν ανιαρή ερωτική ζωή

Μπορεί να μοιάζει προφανές, όμως δεν μπορεί να παραληφθεί. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε επιθυμίες. Υπάρχουν σχέσεις, σίγουρα, που επιβιώνουν χωρίς σεξ, αλλά οι δικηγόροι επισημαίνουν, ότι δεν σοκάρονται όταν ένας πελάτης που κάνει αίτηση διαζυγίου, αναφέρει ότι έχει χρόνια να κάνει σεξ με τον ή την σύζυγό του.

3. Έχουν πολύ λίγα κοινά

Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, ισχύει ο γνωστός κανόνας ότι τα ετερόνυμα έλκονται, δεν πρέπει θα θεωρούμε δεδομένο ότι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ερωτευόμαστε αρκούν για να κρατήσουν έναν γάμο. Όταν, για παράδειγμα -γράφει η Lisa Helfend Meyer- ο ένας σύντροφος είναι εξωστρεφής και του αρέσει να βγαίνει, ενώ ο άλλος προτιμά να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να χαλαρώσει από νωρίς στον καναπέ, δεν είναι εύκολο να διατηρήσουν ισορροπίες.

4. Ο ένας από τους δύο βάζει τη δουλειά του πάνω απ” όλα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να εστιάζει πάντα περισσότερο ο ένας από τους δύο στην καριέρα του είναι δείγμα ότι η σχέση ίσως καταρρεύσει. Μπορεί αρχικά, να υπάρχει απόλυτη υποστήριξη, θαυμασμός και εκτίμηση, όμως αργά ή γρήγορα, εκείνος που νιώθει ότι «μένει πίσω» θα νιώσει αδικημένος και παραμελημένος και ίσως θελήσει να τερματίσει τον γάμο.

5. Περιφρονούν ο ένας τον άλλον

Η υποτίμηση, η απαξίωση και η περιφρόνηση είναι σημάδια που δείχνουν ότι με μαθηματική ακρίβεια ένας γάμος θα οδηγηθεί στο διαζύγιο, γράφει η Karen Covy, δικηγόρος που ειδικεύεται στα διαζύγια. Μπορεί οι σύζυγοι να μην έχουν διαρκώς την καλύτερη διάθεση, όμως ο σεβασμός και η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν διαφορές είναι θεμέλια που, αν λείψουν, το οικοδόμημα καταρρέει.

6. Δεν σέβεται ο ένας την «ερωτική γλώσσα» του άλλου

Το να γνωρίζεις και να σέβεσαι την ερωτική γλώσσα του άλλου σου μισού είναι κομβικής σημασίας για μια μακροχρόνια σχέση. Ακόμη κι αν υπάρχει αγάπη, σε κάποιες περιπτώσεις, οι σύζυγοι δεν νιώθουν ότι αγαπιούνται και ότι είναι αρεστοί.Μπορεί, για παράδειγμα, ο ένας να δείχνει την αγάπη του μέσα από τρυφερές κινήσεις, βοήθεια και στήριξη, ενώ ο άλλος να σωματοποιεί περισσότερο την αγάπη του και να νιώθει την ανάγκη να αρθρώσει σε λέξεις το πώς νιώθει. Η απόσταση αυτή, ίσως κάνει τους συζύγους να μη νιώθουν αρεστοί κι αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στο τέλος της σχέσης.

7. Δεν τσακώνονται

Σύμφωνα με τον δικηγόρ Douglas S. Kepanis, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αποφεύγουν να μπουν σε διαδικασία σύγκρουσης. Κρύβουν την αλήθεια, δεν λένε αυτά που σκέφτονται και χώνουν κάτω απ” το χαλί τα προβλήματά τους. Οι σύζυγοι όμως, υποτίθεται ότι πρέπει να είναι εκτός από εραστές και φίλοι και πρέπει να μπορούν να μοιράζονται τα πάντα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr